Framgångshistorier

Vårdbiträden som AmaniHoiva utbildat firar sin utexaminering

06.02.2024
AmaniHoiva Health Care Assistant graduates

I december förra året firade AmaniHoiva tillsammans med universitetet Maasai Mara utexamineringen av de första vårdbiträdena. Sammanlagt 38 studerande gick utbildningsprogrammet. Evenemanget var en betydande milstolpe för AmaniHoiva och universitet, och framför allt för studerandena själva.

Utbildningsprogrammet för vårdbiträden är ett initiativ av finländska AmaniHoiva Kotihoito Oy. Programmet bygger på expertisen inom den finländska hälsovården samt internationell praxis. Läroplanens innehåll och struktur kommer från Finland och dessutom deltar finländska utbildare i programmet. Finnpartnership ja stött AmaniHoiva i utvecklingen av utbildningen i form av företagspartnerskapsstöd. Utbildningsprogrammet har fått godkännande av Kenyas myndighet för teknisk och yrkesinriktad utbildning (TVETA) samt Kenyas omvårdnadsråd.

AmaniHoiva strävar efter att genom utbildning och mentorskap ge deltagarna i utbildningen förutsättningar att tillhandahålla mångsidig vård. Utöver utveckling av kompetensen erbjuder programmet deltagarna möjlighet till sysselsättning. Det ett år långa programmet förbättrar kenyanska ungas förutsättningar och skapar konkreta möjligheter till arbete inom hälsovårdsbranschen.

Tjänster för den åldrande befolkningens behov

I Kenya har andelen personer över 65 år ökat i jämn takt, vilket kräver innovativa lösningar. AmaniHoiva strävar efter att tillgodose äldre och långtidssjuka personers brådskande behov av högklassig hälsovård till ett rimligt pris. Med hjälp av företagspartnerskapsstödet från Finnpartnership har AmaniHoiva grundat ett dotterbolag med inriktning på hemsjukvård i Nairobi och strävar efter att ytterligare utveckla sina tjänster.

”Vi har förbundit oss till att förbättra den nuvarande hälsovården genom att grunda ett diagnostikcentrum som betjänar äldre och kroniskt sjuka i Nairobi”, berättar AmaniHoivas verkställande direktör och grundare Faisa Egge.

Se en video av examensceremonin för vårdbiträden nedan (på engelska).

Dela på sociala medier

Fler nyheter

newsletter
Nyhetsbrev
9.7.2024

Juli nyhetsbrev

newsletter
Nyhetsbrev
12.6.2024

Juni nyhetsbrev

newsletter
Nyhetsbrev
7.5.2024

Maj nyhetsbrev