Menestystarinat

AmaniHoivan kouluttamat terveydenhoidon avustajat juhlivat valmistumistaan

06.02.2024
AmaniHoiva Health Care Assistant graduates

Viime joulukuussa AmaniHoiva juhlisti yhdessä Maasai Mara -yliopiston kanssa ensimmäisten terveydenhoidon avustajien valmistumista. Yhteensä 38 opiskelijaa suoritti koulutusohjelman. Tapahtuma oli merkittävä virstanpylväs AmaniHoivalle ja yliopistolle sekä ennen kaikkea opiskelijoille itselleen.

Terveydenhuollon avustajien koulutusohjelma on suomalaisen AmaniHoiva Kotihoito Oy:n aloite. Ohjelma perustuu suomalaiseen terveydenhuollon asiantuntemukseen sekä kansainvälisiin käytäntöihin. Opetussuunnitelman sisältö ja rakenne ovat peräisin Suomesta ja lisäksi ohjelmassa on mukana suomalaisia kouluttajia. Finnpartnership on tukenut AmaniHoivaa koulutuksen käynnistämisessä liikekumppanuustuen avulla. Koulutusohjelmalla on Kenian teknisen ja ammatillisen koulutuksen viranomaisen (TVETA) ja Kenian hoitotyön neuvoston hyväksyntä.

Koulutuksen ja mentoroinnin kautta AmaniHoiva pyrkii antamaan koulutuksen käyneille valmiudet tarjota monipuolista hoitoa. Osaamisen kehittämisen lisäksi ohjelma tarjoaa valmistuneille mahdollisuuden työllistyä. Vuoden kestävä ohjelma parantaa kenialaisten nuorten valmiuksia sekä luo konkreettisia työmahdollisuuksia terveydenhoitoalalla.

Palveluita ikääntyvän väestön tarpeisiin

Keniassa yli 65-vuotiaiden osuus väestöstä on kasvanut tasaisesti, mikä edellyttää innovatiivisia ratkaisuja. AmaniHoiva pyrkii vastaamaan iäkkäiden ja pitkäaikaissairaiden kiireelliseen tarpeeseen saada laadukasta ja kohtuuhintaista terveydenhuoltoa. Finnpartnershipin liikekumppanuustuen avulla AmaniHoiva on perustanut kotisairaanhoitoon keskittyvän tytäryhtiön Nairobiin ja pyrkii edelleen kehittämään palvelujaan.

”Olemme sitoutuneet parantamaan nykyistä terveydenhuoltoa perustamalla Nairobiin diagnostiikkakeskuksen, joka palvelee vanhuksia ja kroonisesti sairaita”, AmaniHoivan toimitusjohtaja ja perustaja Faisa Egge kertoo.

Katso alta video terveydenhoidon avustajien valmistujaisjuhlista (englanniksi).

Jaa sosiaalisessa mediassa