Siirry sisältöön

Finnpartnership

Finnpartnership-ohjelma edistää Suomen ja kehittyvien markkinoiden välistä liiketoimintaa, jonka ytimessä on positiivisten kehitysvaikutusten luominen kohdemaissa.

rakennustyömaa Kuala lumpurissa

Finnpartnership on ulkoministeriön rahoittama ja Finnfundin hallinnoima liikekumppanuusohjelma, jonka palvelut ovat ilmaisia niin suomalaisille kuin kehittyvien markkinoiden toimijoille. Finnpartnershipin toiminta tähtää kehityksen vauhdittamiseen globaalissa etelässä kestävän liiketoiminnan myötä. Ohjelman kautta luodaan erityisesti kestäviä ja vastuullisia työpaikkoja.

Käytännössä Finnpartnership tukee liiketoimintaa ja -kumppanuuksia, joilla pyritään tuottamaan myönteisiä kehitysvaikutuksia kohdemaassa. Finnpartnership tarjoaa kehittyvistä markkinoista kiinnostuneille suomalaisille yrityksille ja organisaatioille tukirahaa, neuvontaa sekä kontakteja, joiden avulla yritys voi luoda pitkäaikaista liiketoimintaa. Ohjelman tarkoituksena on jakaa riskejä, joita liiketoiminnan aloittamiseen kehittyvillä markkinoilla voi liittyä.

Ohjelma on kysyntävetoinen ja kattaa kaikki OECD:n kehitysapukomitea DAC:n luokittelemat kehittyvät maat.

Intialainen mies puhelin

Pääpalveluina tukiraha ja liikekumppaneiden yhdistäminen

Finnpartnershipin suomalaistoimijoille tarjoama tukiraha, liikekumppanuustuki, on taloudellinen avustus liiketoiminnan ensivaiheisiin sekä olemassa olevan liiketoiminnan kehittämiseen. B2B Matchmaking-palvelu yhdistää suomalaiset ja kehittyvien markkinoiden toimijat. Suomalaisyritykset voivat etsiä liikekumppaneita ja löytää tietoa noin 200 kehittyvien markkinoiden yrityksestä Finnpartnershipin B2B Matchmaking-tietokannasta.

Vastuullinen liiketoiminta on kestävää liiketoimintaa

Kehitysvaikutuksien tavoitteleminen voi avata mahdollisuuksia uuteen liiketoimintaan. Samalla eettisten kysymysten huomiointi ja yritysvastuu korostuvat. Finnpartnership on sitoutunut tukemaan kansainvälisten standardien mukaista vastuullista liiketoimintaa ja edellyttää yritysvastuun toteutumista ja positiivisia kehitysvaikutuksia tukemissaan hankkeissa.

Finnpartnershipin tiimi

Onko yrityksesi kiinnostunut kasvattamaan liiketoimintaa kehittyvillä markkinoilla? Finnpartnershipin työntekijät tarjoavat neuvontaa niin tukirahan hakemisessa kuin liikekumppaneiden löytämisessä.