Siirry sisältöön

Saavutettavuusseloste

Tämä on Finnpartnership-ohjelman saavutettavuusseloste.

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://finnpartnership.fi/ ja on laadittu 2.1.2024. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. 

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Palvelun saavutettavuus

Finnpartnership.fi-sivusto täyttää suurelta osin lain edellyttämät vaatimukset ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG 2.1). Olemme ottaneet AA-tason saavutettavuuskriteerit käyttöön verkkopalvelu-uudistuksessamme joulukuussa 2023.

Ei-saavutettava sisältö

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin 

– käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia 

– toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018 

2. Kohtuuton rasite

Palvelussa on erilaisia dokumentteja, joita ei tarvita päivittäisessä asioinnissa, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Tällaisia dokumentteja ovat Know Your Impact -opas, tuotekohtaiset tuontiraportit sekä vuosi- ja kehitysvaikutusraportit sekä esitteet. Näiden edellä mainittujen dokumenttien osalta vetoamme kohtuuttomaan rasitteeseen.

3. Vanhoilta verkkosivuilta siirretyissä vanhoissa (julkaistu ennen joulukuuta 2023) ajankohtaisjulkaisuissa ei välttämättä ole tekstivastinetta kaikissa kuvissa. 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivuillamme? Verkkosivustomme ja muiden materiaalimme saavutettavuuteen liittyen voi antaa palautetta osoitteeseen fp@finnpartnership.fi. Teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, lähetä ensin palautetta Finnpartnershipille eli sivuston ylläpitäjälle. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot: 

  • Etelä-Suomen aluehallintovirasto
  • Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
  • www.saavutettavuusvaatimukset.fi
  • saavutettavuus@avi.fi
  • puhelinnumero vaihde 0295 016 000