Nyheter

Finnpartnership främjar projekt av finländska små och medelstora företag under presidentens statsbesök i Sydafrika och Namibia

18.04.2023

Finnpartnership stöder varje år cirka 100 finländska företag i deras första steg mot företagspartnerskap på tillväxtmarknader. Det pågår för tillfället 16 stödda projekt Namibia och Sydafrika och länderna intresserar flera. Statsbesöket av republikens president infaller vid en lämplig tidpunkt. Under besöket kan Finnpartnership både stödja pågående projekt som det har finansierat, tillsammans med företagsrepresentanter, och få förstahandsinformation om EU-finansiering och investeringar i de berörda länderna. Genom sin nya Global Gateway-kampanj finansierar Finnpartnership pilotprojekt och demonstrationer av finländska företag, och på så sätt strävar efter att möjliggöra för allt fler finländska företag att delta i EU:s upphandlingar och investeringar på utvecklingsmarknader. Tjänsterna är tillgängliga för företag av alla storlekar, men majoriteten av kunderna är små och medelstora företag. 

Företagspartnerskapsstöd för kommersiella projekt kompletterar väl Finlands utbud för utvecklingspolitiska instrument. I utvecklingsländerna är behovet av stöd ofta stratifierat efter region och befolkningsgrupp till olika behov och på olika nivåer. Företagspartnerskapsstödet strävar till att skapa långsiktiga och lönsamma projekt samt skapa hållbara och anständiga arbeten, inkomster och jämlikhet. I många regioner, t.ex. i Sydafrika och Namibia, är det i synnerhet detta som driver utvecklingen mot önskvärd riktning. Nästan utan undantag skapar de finländska företagens projekt också andra betydande utvecklingseffekter, till exempel tillgång till ren energi, utbildning, information eller minskning av avfall och föroreningar. Finnpartnership är också en ömsesidig kanal som erbjuder Matchmaking-tjänster för lokala företag som söker partners i Finland. 

Efter resan kommer vi att publicera mer information om möjligheterna i Namibia och Sydafrika inom ramen för Global Gateway-kampanjen samt Matchmaking-information om lokala företag som söker partners i Finland!

Dela på sociala medier

Fler nyheter

newsletter
Nyhetsbrev
9.7.2024

Juli nyhetsbrev

newsletter
Nyhetsbrev
12.6.2024

Juni nyhetsbrev

newsletter
Nyhetsbrev
7.5.2024

Maj nyhetsbrev