Nyheter

Utbildningen i Finland lyftes fram i Senegal och vid evenemanget eLearning Africa

08.06.2023

I Dakar ordnades den 23 maj Finland-Senegal Education Partnership Forum som sammanförde läroinrättningar och företag inom utbildningssektorn i Finland med aktörer i Senegal. Evenemanget arrangerades av Finnpartnership, Pathfinder Foundation i Senegal och Dakars ambassad som nyligen öppnades i Finland. Ett tiotal finska företag och läroinrättningar deltog. Deltagarna var nöjda med möjligheterna till nätverkande vid evenemanget och flera partnerskap att räkna med fick sin början under evenemanget. Syftet med evenemanget var att omvandla festtal och visioner till verklighet och hitta vägar till konkreta samarbeten. Det här lyckades och de första samförståndsavtalen (MoU) skrevs.

Evenemanget uppmärksammades oväntat mycket i medierna. En lokal, stor statlig tv-kanal tog upp evenemanget i sin huvudnyhetssändning i ett nästan fem minuter långt inslag och intervjudade ambassadören Anu Saxen, utbildningsambassadör Marjaana Sall och programdirektör Birgit Nevala. En del mässbesökare kände till och med igen finländarna följande dag.

I år ordnades i Dakar mässan dLearning Africa som varje år ordnas i något land i Afrika, och mässans fokus är utveckling av digitalt lärande i olika länder i Afrika. I år ordnade Finnpartnership den 25 maj workshoppen SDG Booster som en del av det officiella mässprogrammet, under namnet ”Becoming sustainable, self-reliant, equitable och resilient: The story of Finland is built on education”. Utbildningsambassadör Marjaana Sall höll ett anförande vid workshoppen. Tre diskussionsgrupper vid evenemanget löste tillsammans med företag och läroinrättningar utmaningar kring digitalt lärande i främst fyra länder: Malawi, Kenya, Zimbabwe och Etiopien (endast jordbruk). Grupperna samlades på nytt digitalt under sommaren. Om du är intresserad att delta i diskussiongrupperna, anmäl dig till paula.pihlava@finnpartnership.fi     

Dela på sociala medier

Fler nyheter