Nyheter

Rwanda Business Forum samlade över 100 aktörer från Finland och Rwanda

27.09.2023

Seminariet Rwanda Business Forum ordnades som ett samarbete mellan Finnpartnerships, Rwandas ambassad i Norden, personer med Rwandabakgrund i Finland, samt Hills Connect Oy som främjar affärsverksamhet mellan Finland och Afrika. Seminariet samlade över 100 personer från Finland och Rwanda som diskuterade affärsmöjligheter i länderna och träffade nya affärspartner. Seminariet ordnades den 14 september i Redi som är ett shoppingcenter i Helsingfors.

Vid evenemanget höll Finnpartnership ett anförande och presenterade programmets tjänster samt Global Gateway-kampanjens projekt Regional Teachers’ Initiative for Africa, till vilket Finnpartnership söker finländare som har kunnande inom lärarutbildning. Finland representerades även av utrikesministeriet, Business Finlands Developing Markets Platform, och seminariets teman representerades av aktörerna Block Solutions Oy, GoFore Oyj och yrkeshögskolan Tampereen ammattikorkeakoulu Oy.

I Rwandas delegation deltog Claudetta Ireen som är utbildningsansvarig minister i Rwanda samt tiotals aktörer inom huvudsakligen utbildnings-, hälso- och sjukvårds-, IT- och gruvbranschen. Vid evenemanget berättade Rwanda Development Board om affärsmöjligheter i Rwanda. Deltagarna fick även ta del av en presentation av Hills Connect Oy:s tjänster som främjar finska företags affärsverksamhet i Rwanda samt banklösningar som tillhandahålls av företaget SPENN och banken I&M.

Under hela dagen kunde man kommunicera med Finnpartnership som hade en monter med personal. Vid montern fördes många diskussioner. Evenemanget blev mycket populärt och ett led i det långvariga samarbetet mellan aktörer i Finland och Rwanda.

Dela på sociala medier

Fler nyheter

newsletter
Nyhetsbrev
9.7.2024

Juli nyhetsbrev

newsletter
Nyhetsbrev
12.6.2024

Juni nyhetsbrev

newsletter
Nyhetsbrev
7.5.2024

Maj nyhetsbrev