Lisää tietoa

Käytössä laaja kansainvälinen verkosto.

Finnpartnership omaa laajan kansainvälisen yhteistyöverkoston. Siihen kuuluu edustustoja, kehitysrahoittaja, suomalaisyrityksiä, kehitysmaissa toimivia asiantuntijoita ja organisaatioita sekä muita kehitysmaiden elinkeinoelämän toimijoita.

Finnpartnership on osa Team Finland-verkostoa, joka kokoaa yhteen kaikki valtiorahoitteiset kansainvälistymispalvelut. Team Finland-verkoston lisäksi Finnpartnership on säännöllisesti yhteydessä moniin muihin avaintoimijoihin sekä Suomessa että maailmalla. Päivitämme alle olevaan listaukseen tällaisia tahoja.


Team Finland -verkosto

Team Finland kokoaa yhteen kaikki valtiorahoitteiset kansainvälistymispalvelut. Team Finlandin verkkosivujen kautta löydät suorat yhteystiedot paikalliseen Team Finland -koordinaattoriisi, joka edustaa toiminta-alueellaan kaikkia kotimaisen Team Finland -verkoston toimijoita ja osaa ohjata sinut oikeiden palvelujen pariin. Tarvittaessa löydät sivujen kautta myös koottuna eri maiden Suomen suurlähetystöjen tiedot. Team Finland -verkostossa toimii useita kansainvälistymispalveluita tarjoavia organisaatiota. Tarvittaessa voitkin olla yhteydessä myös suoraan haluamaasi organisaatioon, mikäli tiedät jo valmiiksi, mitä tahoa kannattaa verkostosta lähestyä. Verkostoon kuuluvat tahot löydät listattuna Team Finland-organisaatiot -osiosta.

Business Finlandin Developing Markets Platform auttaa suomalaisia yrityksiä ja heidän kumppaneitaan kehittämään vastuullista liiketoimintaa sekä hyödyntämään globaalia kehitysrahoitusta. Lue lisää täällä.


Ulkoministeriö ja ulkomaanedustustot verkossa

Ulkoministeriö vaikuttaa ulkomailla yritysten toimintaympäristöön ja markkinoillepääsyyn, edistää investointeja Suomeen ja koordinoi maakuvatyötä. Ministeriö ohjaa ja tukee edustustoja ja muuta Team Finland -verkostoa maailmalla. Edustustojen tarjoamiin Team Finland -palveluihin kuuluu yhteyksien luominen, markkinatiedon tuottaminen sekä yritysten ongelmien ratkaisu ja neuvonta. Ulkoministeriön sivuilta löydät päivitetyt Suomen ulkomaan edustustojen yhteystiedot. Ulkoministeriön Factsheet rahoitusinstrumenteista (pdf 175 KB)


Finnpartnershipin maatietohaku

Finnpartnershipin sivuilta voit hakea kiinnostuksen kohteena olevaa maata koskien tietolähteitä. Maatietohaun kautta löydät ulkomaisten kauppakamareiden, yhdistysten, järjestöjen ja muiden paikallisia markkinoita tuntevien toimijoiden tarjoamia maakohtaisia tietolähteitä ja uutiskirjeitä.


Kauppakamarit ja -yhdistykset

Keskuskauppakamari ja 19 alueellista kauppakamaria kattavat koko Suomen, kaikki toimialat ja yrittämisen muodot. Keskuskauppakamarin sivuilta löydät niin oman alueellisen kauppakamarisi kuin ulkomaisten kauppakamareiden ja -yhdistystenkin yhteystiedot.


Finnfund ja eurooppalaiset kehitysrahoittajat (EDFI)

Kehitysrahoitusyhtiö Finnfund tarjoaa yrityksille pitkäaikaista riskirahoitusta kannattaviin ja vastuullisiin investointeihin kehittyvissä maissa. Finnfund kuuluu viidentoista eurooppalaisen kehitysrahoittajan ryhmään, joka tunnetaan nimellä EDFI (Association of European Development Finance Institutions). EDFI-ryhmän toimijat tarjoavat pitkäaikaista rahoitusta yksityisiin hankkeisiin kehittyvissä maissa ja EDFI:n tehtävä on edistää kehitysrahoittajien yhteistyötä.


 Opas OECD:n toimintaohjeisiin monikansallisille yrityksille (TEM)

OECD:n toimintaohjeet monikansallisille yrityksille ovat valtioiden monikansallisille yrityksille esittämiä suosituksia vastuullisesta liiketoiminnasta. Työ- ja elinkeinoministeriön tekemä opas kertoo lyhyesti, mitä ohjeet sisältävät ja miten ohjeiden noudattamista seuraava kansallinen yhteyselin toimii Suomessa. Opas suomeksi / englanniksi.


TheiGuides.org -verkkosivu ja maakohtaiset iGuide-oppaat

UNCTADin ja Kansainvälisen kauppakamari ICC:n suunnittelemat iGuide-oppaat tarjoavat ajantasaista tietoa kehitysmaiden investointimahdollisuuksista, -ehdoista ja liiketoimintakustannuksista maakohtaisesti. iGuide-oppaat kehitetään yhteistyössä valtionhallintojen kanssa ja niiden pyynnöstä. Lisätietoa ja maakohtaiset oppaat löytyvät TheiGuides.org-verkkosivuilta.


SheTrades

SheTrades on International Trade Centerin (ITC) aloite, jonka tavoitteena on kytkeä 3 miljoonaa naisyrittäjää kansainvälisiin markkinoihin vuoteen 2021 mennessä. Maakohtaisten toimintojensa avulla aloite antaa naisyrittäjille mahdollisuuden parantaa tuotteittensa ja palveluidensa laatua. SheTrades tarjoaa mm. eLearning-alustan, mentorointia ja webinaareja. Tällä hetkellä yli 120 yritystä ja instituutiota on ilmoittautunut aloitteen tukijaksi. Lue lisää SheTrades -aloitteesta täällä.


ITC SME Trade Academy

SME Trade Academy on International Trade Centerin (ITC) tekemä alusta, joka tarjoaa yrityksille (etenkin pk-yrityksille), kauppaa tukeville organisaatioille ja kaupankäynnin asiantuntijoille sekä julkisella että yksityisellä sektorilla käytännöllisiä online- ja offline-kursseja, työpajoja ja oppimateriaalia osaamisen kehittämiseen. Alusta kattaa laajan skaalan kauppaan liittyviä teemoja. Lisätietoa ITC:n SME Trade Academysta ja sen tarjonnasta löytyy SME Trade Academyn verkkosivuilta.


 Uutiskirjeitä ja muita tietolähteitä

  • Embassy of Ethiopia (UK), uutiskirjeessä kerrotaan Etiopian ajankohtaisista uutisista. Tilaa uutiskirje täältä.
  • Suomen Kairon suurlähetystön uutiskirje ”Egypt – Monthly Economic Bulletin”. Uutiskirjeen voi tilata sähköpostitse Kairon-suurlähetystön neuvonantajalta Yasser Shawkylta, yasser.shawky@formin.fi.