Uutiset

Vinkkejä IPR:n suojaamiseen Kaakkois-Aasian markkinoilla

08.05.2024
PRH Finnpartnership webinar

Huomioi aineettoman omaisuuden suojaaminen osana jo liiketoimintasuunnitelmaa ja toimi ajoissa. Nämä olivat keskeisimpiä neuvoja, jotka asiantuntijat nostivat esille Finnpartnershipin ja Patentti- ja rekisterihallituksen järjestämässä webinaarissa. 7.5. pidetty tilaisuus keskittyi aineettoman omaisuuden oikeuksiin (IPR) Kaakkois-Aasian markkinoilla.

Webinaari tarjosi käytännön vinkkejä patentoinnista ja brändin suojaamisesta. Euroopan komission South-East Asia IP SME Helpdeskin asiantuntija ja IP-lakimies Nick Redfearn kertoi Kaakkois-Aasian eri markkinoiden eroavaisuuksista liittyen IPR:än ja esitteli yritysesimerkkejä, joissa korostui, miten tärkeää IPR-asioista huolehtiminen on jo liiketoiminnan alussa.

Jani Kaulo, Kaulo & Partnersin osakas ja perustaja, kertoi brändin suojaamisesta Kaakkois-Aasiassa ja painotti erityisesti IP-oikeuksien huomioimista paikallisten kumppanien kanssa tehtävissä sopimuksissa. Valmetilla IPR-asioista vastaava johtaja Ari Malkasaari antoi vinkkejä patentin suojaamisesta ja toi esille haasteita, jotka on hyvä pitää mielessä muun muassa Vietnamin, Indonesian ja Thaimaan markkinoilla.

Katso alta koko tilaisuuden nauhoitus. Finnpartnershipin liikekumppanuustuki auttaa liiketoiminnan käynnistämisessä kehittyvillä markkinoilla. Tukirahaa voi saada mm. liiketoimintasuunnitelman tekoon tai paikallisten kumppanien identifiointiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa