Siirry sisältöön

Ukraina

Finnpartnership tukee Ukrainaan suuntautuvien hankkeiden alkuvaiheen kuluista 85 prosenttia.

Ukraine Ukraine

Finnpartnership tarjoaa liikekumppanuustukea Ukrainaan kohdistuviin hankkeisiin normaalien hakukäytäntöjen mukaisesti. Tukirahan hakemisesta saa parhaiten tietoa osallistumalla joka kuukausi järjestettävään hakemustyöpajaan.

Vuoden 2024 alusta lähtien Ukrainalla on ollut erityisasema: sinne myönnetyn tukirahan määrä on kaiken kokoisille yrityksille 85 prosenttia hyväksytyistä hankekustannuksista. Minimissään tukiraha on 15 000 ja maksimissaan 400 000 euroa. Liikekumppanuustuen avulla yritys voi esimerkiksi identifioida paikallisia liikekumppaneita, pilotoida teknologiaa tai kouluttaa paikallista henkilökuntaa.

Finnpartnership tukee jo vajaata 20 suomalaisyritysten hanketta Ukrainassa. Liikekumppanuustukea on saanut niin suuryritykset kuin pienemmät esim. asiantuntijaorganisaatiot.

Finnpartnership auttaa liiketoiminnan alkuvaiheen riskien jakamisessa. Tämän jälkeen tulevat rahoitusmahdollisuudet ovat yrityksille elintärkeitä. Eurooppalaiset suuret rahoittajat Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki (EBRD), Kansainvälinen rahoitusyhtiö IFC ja Euroopan investointipankki (EIB) tarjoavat kaikki sopivia ja saavutettavia mahdollisuuksia Finnpartnership-avustuksen jatkoksi. Tutustu organisaatioiden Ukraina-tukeen (englanniksi):

Global Gateway -kampanjan alla Finnpartnership voi myös auttaa tukemiaan suomalaisyrityksiä eteenpäin rahoittajien kontaktoinnissa. Liikekumppanuustukea saaneille yrityksille järjestetään virtuaalinen aloituspalaveri. Tässä tilaisuudessa tuensaaja voi jo ilmaista kiinnostuksensa seuraavaa rahoitusta kohtaan, ja Finnpartnership pyrkii auttamaan oikeiden kontaktien löytämisessä ja puheille pääsyssä.

Lisätietoja:

Ville Jokinen

Programme Officer

+358 (0)40 538 0540