Tapahtuma
Finnpartneship

Kasvua kriittisistä mineraaleista ja uusiutuvasta energiasta kehittyvillä markkinoilla

04.06.2024
Helsinki
kaivosala tapahtuma

Kaivos- ja energia-alan toimija, tule kuulemaan mahdollisuuksista Afrikan markkinoilla ja tarjolla olevasta tuesta! Tervetuloa paikan päälle Helsinkiin tai virtuaalisesti mukaan Seuraava kehityksen tekijä -tilaisuuteen tiistaina 4.6.2024 klo 9–10.30. Musiikkitalon Ravintolassa (Mannerheimintie 13a) järjestettävässä tapahtumassa pureudutaan kriittisiin mineraaleihin ja uusiutuvaan energiaan kytkeytyviin liiketoimintamahdollisuuksiin Afrikassa, muun muassa Namibiassa ja Sambiassa.

Kehittyvät maat ovat maailman nopeimmin kasvavia markkinoita, joilla on kysyntää hyvinvoivaa ja kestävää yhteiskuntaa rakentaville ratkaisuille. Kaivosteollisuus on sekä Namibian että Sambian talouden tukipilari. Vihreän siirtymän myötä suomalaiselle kaivos- ja vesialan osaamiselle on kysyntää ja yhteistyömahdollisuuksia EU:n tukemissa kehittyvien markkinoiden hankkeissa, esimerkiksi kriittisten mineraalien ja vihreän vedyn kestävässä tuotannossa.

Millaisia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille on tarjolla? Millaista apua ja rahoitusta uusille markkinoille laajentumiseen ja kasvun rakentamiseen on saatavilla? Millaisia kokemuksia suomalaisyrityksillä jo on?

Tilaisuudessa puhuvat Afrikan markkinoilla toimivan teollisuuden prosessi- ja jätevesien käsittelyyn erikoistuneen EPSE Oy:n toimitusjohtaja Jouni Jääskeläinen, Mining Finlandin toimitusjohtaja Lasse Moilanen, Ulkoministeriön yksityissektorien instrumenttien asiantuntija Oskar Kass ja Finnpartnershipin Global Gateway Project Lead Julian Blom. Tilaisuuden juontaa Pasi Nokelainen kestävän kehityksen konsulttitoimisto Kaskasista.

Tilaisuuden järjestävät Ulkoministeriö ja Finnpartnership. Paikan päälle tilaisuuteen mahtuu 50 ensimmäistä ilmoittautunutta. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös etänä. Tilaisuuden loppuun on jätetty aikaa verkostoitumiseen ja keskusteluun.

Ilmoittaudu tämän linkin kautta 27.5. mennessä.

Ohjelma

9:00 Tervetulosanat
juontaja Pasi Nokelainen, Kaskas

9:05 Kehittyvien markkinoiden mahdollisuudet ja tuki suomalaisyrityksille
Oskar Kass, yksityissektorien instrumenttien asiantuntija, UM
Millaisia mahdollisuuksia kehittyvät maat tarjoavat suomalaisyrityksille ja millaista julkista tukea sinne on tarjolla?

9:15 Syväluotaus kriittisten mineraalien ja vedyn EU-ohjelmiin yrityksille 
Julian Blom, Global Gateway -projektin johtaja, Finnpartnership
Millaisia mahdollisuuksia EU:n tukemat ohjelmat tarjoavat kriittisten mineraalien ja vedyn arvoketjun toimiijoille? Miten suomalaisyritykset voivat päästä ohjelmiin mukaan?

9:30 Suomalaisten kaivosyhtiöiden käytännön kokemukset Namibiassa ja Sambiassa 
Lasse Moilanen, toimitusjohtaja, Mining Finland
Millaista yhteistyötä Mining Finland on tehnyt Namibiassa ja Sambiassa? Millaisia kokemuksia ja vinkkejä suomalaisilla kaivosalan toimijoilla on jakaa näistä maista? Miten käytännössä laajentua uusille markkinoille?

9:50 Millaista on toimia kehittyvien maiden markkinoilla? Case EPSE
Jouni Jääskeläinen, toimitusjohtaja EPSE Oy
EPSE Oy toimii Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Millaista on ollut laajentua etenkin eri Afrikan markkinoille? EPSE:n opit muille yrityksille.

10:10 Yleisökysymyksiä ja vapaata verkostoitumista

Osallistu Seuraava kehityksen tekijä -tilaisuuksiin

Ulkoministeriö ja Finnpartnership järjestävät kesäkuussa kaksi tilaisuutta, joissa pureudutaan suomalaisyritysten liiketoimintamahdollisuuksiin kehittyvillä markkinoilla. EU:n tukemat hankkeet Saharan eteläpuolisessa Afrikassa tarjoavat mahdollisuuksia etenkin suomalaisille kaivos-, energia- ja vesi- sekä digialan yrityksille.

Tutustu tilaisuuksiin ja ilmoittaudu mukaan:

Jaa sosiaalisessa mediassa

Muita tapahtumia