Uutiset

Finnpartnership nyt myös paikan päällä Afrikassa ja Aasiassa

23.08.2022

Afrikassa ja Aasiassa tarvitaan osaamista ja teknologiaa suurten kehityshaasteiden ratkaisemiseksi kestävällä tavalla. Suomalaisten yritysten toivotaan olevan paikallisten yritysten kanssa mukana luomassa ihmisarvoisia työpaikkoja ja kehittämässä sellaista liiketoimintaa, joka hyödyttää koko kohdemaan taloutta ja yhteiskuntaa samalla kun se tuottaa taloudellista voittoa suomalaisille ja paikallisille yrityksille.

Jotta voisimme entistä paremmin edesauttaa tämän tavoitteen toteutumista, Finnpartnership on aloittanut yhteistyön NIRAS-konsulttiyrityksen kanssa. Kaksi NIRASin työntekijää työskentelee elokuusta alkaen Finnpartnership-ohjelmassa. Nairobissa, Keniassa työskentelevä Elizabeth Okunda keskittyy Afrikkaan. Hanoissa, Vietnamissa työskentelevä Tam Nguyen keskittyy Aasian markkinoihin. He toimivat Finnpartnershipin edustajina alueilla.

Afrikassa liiketoimintamahdollisuuksia on ennen kaikkea digitalisaation sekä vihreän talouden aloilla. Keniassa yritysten perustaminen on tehty helpoksi ja valtio tukee erityisesti nuorten startup-yrityksiä, kertoo Elizabeth Okunda. Viime vuosina maahan on perustettu paljon Business Hubeja auttamaan paikallisia yrityksiä. Elizabeth Okunda, jolla itsellään on usean vuoden kokemus markkinoinnista ja rahoitusalalta Keniassa ja Itä-Afrikassa, sanoo mielellään jakavansa tietoaan ja omia kokemuksiaan paikallisesta kulttuurista ja liike-elämästä suomalaisille yrityksille, jotka haluavat oppia toimimaan afrikkalaisessa ympäristössä.

Aasiassa ja varsinkin Mekongin alueella suomalaisilla yrityksillä on ennestään hyvä maine, joka on syntynyt Suomen pitkäikaisen kehitysyhteistön myötä. Erityisesti suomalaista osaamista arvostetaan koulutus- ja vesisektoreilla, tietotekniikassa ja maa- ja metsätaloudessa. Vahvasta Suomi-brändistä kertoo sekin, että Hanoissa on katu, jonka nimi on Suomen Vesi, kertoo Tam Nguyen. Vaikka Suomella on hyvä maine, työtä riittää sillä kilpailu markkinoista on kovaa.Tam Nguyen on työskennellyt kehitysyhteistyön ja liiketoiminnan kehittämisen parissa yrityksen Suomen-toimistolla, joten hän tuntee hyvin suomalaisen ja aasialaisen kulttuurin erot. Tärkeintä on tuntea paikallinen kulttuuri, hän sanoo. Aasialainen kulttuuri on hierakisuutensa vuoksi hyvin erilainen kuin Suomessa ja paikallisten yhteistyökumppanien tuki on ensiarvoisen tärkeää, jotta suomalainen yritys pystyisi tietämään mistä ja keneltä voi saada tarvittavan tiedon.

Ngyuen ja Okunda auttavat  suomaisyrityksiä paikallisten verkostojen ja kumppanien löytämisessä tuottamalla ns. kontaktikarttoja, jotka ovat Finnpartnershipin uusi maakohtainen palvelu asiakkailleen. NIRASilla on toimistoja useassa muussakin Afrikan ja Aasian maassa ja toimistojen kautta Finnpartnersip-ohjelmalle avautuu mahdollisuus laajempiin kontakteihin. 

Löydät Nguyenin ja Okundan yhteystiedot täältä.

Finnpartnership järjestää myöhemmin syksyllä Vietnamin markkinoihin keskittyvän SDG Boosterin. Lisää tietoa ja tarkka ajankohta julkaistaan pian Finnpartnershipin kanavilla, eli uutiskirjeessä, kotisivuilla ja Twitterissä.

Jaa sosiaalisessa mediassa