Doing Business with Finland -seminaarit laittavat alulle hankkeita kehittyvillä markkinoilla
Finnpartnershipin järjestämät Doing Business with Finland -seminaarit kehittyvissä maissa synnyttävät hankkeita suomalaisyrityksille uusilla markkinoilla. Team Finland -yhteistyössä sekä tiivisti paikallisten organisaatioiden kanssa toteutettavat ruohonjuuritason tapahtumat saattavat yhteen suomalaisten sekä kohdemaiden yritysten konkreettisia tarpeita ja tarjoamaa. Kun samalla on saatavilla Finnpartnershipin rahoitus ja paikalliset Team Finland -palvelut, niin onnistumisia syntyy. Lisäksi suomalaiset yritykset tulevat tutuiksi paikallisten yritysten ja tukiorganisaatioiden kanssa.
Jokaisella Doing Business with Finland -seminaarilla tähdätään vähintään kahden uuden suomalaistoimijan hankkeen käynnistämiseen. Seminaarikonsepti on pop-up-tyyppinen palvelutapahtuma, jonka jatkotoimenpiteet tapahtuman jälkeen nojaavat aina paikallisen Suomen lähetystön ja/tai Business Finlandin sekä paikallisen kumppaniorganisaation tarjoamiin paikallisiin jatkopalveluihin sekä useimmiten Finnpartnershipin rahoitukseen.
Finnpartnershipin liikekumppanuustuki on saatavilla suomalaisyrityksille kaikkiin OECD:n listaamiin kehittyviin maihin, ja jokainen yritys valitsee kohdemarkkinansa vapaasti. Palvelutapahtumilla voidaan kuitenkin helpottaa suomalaisyritysten markkinoille pääsyä huomattavasti. Finnpartnershipin tapahtumiin osallistuminen onkin yhä suositumpaa suomalaisyritysten keskuudessa.
Doing Business with Finland -seminaarin vaikutus näkyy uusina rahoitettavina hankkeina noin kahden vuoden ajan. Vuosina 2022–2024 on aktivoitu seminaaritapahtumien avulla seuraavia maita, ja niissä on tähän mennessä käynnistynyt alla oleva määrä suomalaisyritysten hankkeita (uusien hankkeiden alkaminen edelleen käynnissä useissa maissa):
- Ukraina – 30 hanketta
- Kenia – 25 hanketta
- Vietnam – 15 hanketta
- Namibia – 12 hanketta
- Pakistan – 12 hanketta
- Sambia – 12 hanketta
- Somalia – 11 hanketta
- Ruanda – 9 hanketta
- Senegal – 9 hanketta
- Nigeria – 7 hanketta
- Uzbekistan – 6 hanketta
- Egypti – 6 hanketta
- Nepal – 4 hanketta
- Ecuador – 2 hanketta
- Mongolia – 1 hanke
Vaikka kaikki hankkeet eivät ole suoraan liitettävissä seminaariosallistujiin tai muihin palveluihin, niin sillanrakennustyön ja tiedotuksen merkitystä ei voi olla huomaamatta. Kun vuosina 2022–2024 liikekumppanuustukihankkeita on ollut tähän mennessä yhteensä 218 kappaletta, niin näistä valtaosa, 161 hanketta eli 74 %, on aktivointityön kohdemaissa. Kiitos erityisesti Suomen lähetystöt sekä suurlähettiläät Keijo Norvanto, Saana Halinen, Tarja Fernández, Pirkka Tapiola, Leena Viljanen, Theresa Zitting, Anu Saxen, Leena Pylvänäinen, Ilkka Räisänen, Sanna Selin, Riina-Riikka Heikka, Antti Rytövuori, Hannu Ripatti ja Riikka Eela hyvästä yhteistyöstä!
Team Finland -toimijoiden ehdotukset kohdemaaseminaareille tervetulleita
Vaikka Finnpartnershipin kohdemaat käsittävät yli 140 maata, voidaan ketterällä toimintamallilla, 12 henkilön tiimillä ja saumattomalla Team Finland -yhteistyöllä tuottaa riittävästi tarvittavaa tukea suomalaisyrityksille, jotta uudet markkinat aukeavat. Finnpartnershipin tavoitteissa on vuosittain 4–6 kohdemaaseminaaria. Tämä ohjaa suomalaisyrityksiä kohti ohjelman varsinaista tarkoitusta, joka on yritysten rahoittaminen.
Team Finland -toimijat voivat ehdottaa kohdemaaseminaareja Finnpartnershipin ohjelmaan. Perusedellytyksenä on, että kohdemaasta löytyy sitoutunut kumppani, jolla on suora kytkös paikallisiin yrityksiin. Hyvä paikallinen kumppani mahdollistaa sen, että päästään kuulemaan, mikä paikallisia toimijoita aidosti kiinnostaa. Tämän jälkeen Finnpartnership katsoo, jos Suomesta löytyy tarpeisiin vastinetta. Jos sopivaa tarjoamaa on, kohdemaahan järjestetään seminaari.
Saat parhaiten ajankohtaista tietoa tulevista Doing Business with Finland -seminaareista sekä muista tapahtumista tilaamalla kuukausittain ilmestyvän uutiskirjeemme.
Voit ilmoittautua vielä mukaan loppuvuodesta järjestettäviin seminaaritapahtumiin Egyptissä ja Kazakstanissa. Löydät lisää tietoja Kairossa 28.10. järjestettävästä seminaarista täältä ja Kazakstanin tilaisuudesta ottamalla yhteyttä: julian.blom@finnpartnership.fi.
Jaa sosiaalisessa mediassa