Uutiset

Suomen markkinat esillä kenialaisille kahvi- ja teealan yrityksille

17.10.2023

Finnpartnership ja Kenian vienninedistämisorganisaatio KEPROBA järjestivät 5.10. kenialaisille kahvi- ja teealan yrityksille webinaarin, jossa jaettiin tietoa Suomen ja EU:n markkinoille pääsystä.

Kenian vienti Suomeen oli 8,4 miljoonaa euroa vuonna 2022, ja tee sekä kahvi ovat yleisimpien vientituotteiden joukossa. KEPROBAn toimitusjohtaja Floice Mukabana korostikin, että kauppasuhteiden kehittämisessä on merkittäviä mahdollisuuksia, myös ymmärtämällä nykyisiä ja tulevia EU-säädöksiä. EU valmistelee parhaillaan yritysvastuudirektiiviä, ja ajankohtainen aihe houkuttelikin webinaariin yli 220 kiinnostunutta osallistujaa.

Linda Piirto, kaupallinen neuvos ulkoministeriöstä, kertoi kestäviä arvoketjuja koskevasta EU:n lainsäädännöstä ja esitteli, mitä yrityksiltä voitaisiin vaatia, jos EU:n yritysvastuudirektiivi otetaan käyttöön. Direktiivin keskeinen tavoite on, että ihmisoikeudet ja ympäristö otetaan huomioon globaaleissa arvoketjuissa.

Paulig Groupin Sourcing Manager Kati Sorvali-Borén kertoi suomalaisen kahvinkulutuksen erityispiirteistä ja millaisia laatuvaatimuksia vientiyrityksillä ja kahvintuottajilla on Suomen markkinoihin liittyen. Suomalaiset kuluttavat kahvia eniten koko maailmassa. Toisin kuin monissa muissa maissa, suomalaiset kuluttajat suosivat vaaleapaahtoista kahvia. Sorvali-Borénin mukaan tämä asettaa kahvin laadulle erityisiä ja tiukkoja vaatimuksia, joilla varmistetaan, että kahvi on tuoretta eikä siinä ole kemiallisia jäämiä. Lisäksi Sorvali-Borén korosti vaatimustenmukaisuuden, jäljitettävyyden ja sertifioinnin merkitystä, sillä ne ovat avainasioita Suomen markkinoille pääsyssä.

Webinaarin voi katsoa kokonaisuudessaan täällä.

Suomalaisyritykset, jotka etsivät mahdollisia kenialaisia liikekumppaneita kahvi- ja teesektoreilta voivat ottaa yhteyttä Finnpartnershipin Nairobin aluekoordinaattoriin Elizabeth Okundaan, joka auttaa yhteyksien luomisessa: elizabeth.okunda@finnpartnership.fi

Finnpartnershipin Matchmaking-tietokannassa on myös useita muiden kehittyvien markkinoiden kahvi- ja teealan yrityksiä, jotka etsivät suomalaisia liikekumppaneita. Kehittyvien markkinoiden yritykset ovat tervetulleita rekisteröitymään tietokantaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa