Uutiset

Suomalaisosaamista haussa pumppuvoimalaitoksen kehittämiseen Vietnamissa

10.01.2024

Ninh Thuanin maakunnassa sijaitseva Bac Ai -energiahanke (1 200 MW) on Vietnamin ensimmäinen pumppuvoimalaitoshanke. Hankkeen tavoitteena on osaltaan vakauttaa kansallista sähköjärjestelmää ja tuottaa sähköä niin, että kulutushuippuihin pystytään vastaamaan paremmin. Hanke mahdollistaa uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämistä Vietnamissa ja vähentää siten maan riippuvuutta fossiilisista polttoaineista.

Bac Ai -hankkeen kokonaisinvestointi on noin 900 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, ja sitä rahoittavat AFD, EIP, KfW ja JICA. Hankkeessa on parhaillaan käynnissä due diligence -menettely: taloudellinen due diligence, mahdolliset ympäristö- ja yhteiskuntakysymyksiin liittyvät lisätutkimukset sekä perustelut hankkeen käynnistämiselle. Hankkeeseen on haussa erilaisia konsultointipalveluja, kuten teknistä suunnittelua ja työnvalvontaa hankkeen toteuttamiseksi.

Hankkeesta kiinnostuneet suomalaiset yritykset, joilla on asianmukaista teknistä osaamista ja teknologiaa, voivat ottaa yhteyttä Finnpartnershipiin: julian.blom@finnpartnership.fi. Löydät lisää tietoa Finnpartnershipin Global Gateway -kampanjasta ja kaikista hankkeista täältä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ajankohtaista