Uutiset

Suomalainen PK-sektori hyvin esillä tasavallan presidentin valtiovierailuilla Etelä-Afrikkaan ja Namibiaan

03.05.2023
Etelä-Afrikan presidentti Cyril Ramaphosa lähetti tervehdyksen suomalaisille. Liikekumppanuustukea saanut Block Solutions Oy:n toimitusjohtaja Sanna Silfverberg esitteli vierailun aikana yrityksen kehittämää rakennusteknologiaa.

3.5.2023

Valtaosa Finnpartnershipin asiakkaista on suomalaisia PK-yrityksiä. Varsin monesti tämän ryhmän kansainvälistyminen jää suuryritysten varjoon. Kaupallisten hankkeiden keskikoko on suhteellisen pieni, noin 90 000 euroa, mutta kehitysmaihin Finnpartnership-ohjelman avulla pyrkivien yritysten määrä on kuitenkin suuri, noin sata yritystä vuodessa. Myös saavutetut kehitysvaikutukset ovat merkittäviä. Yritykset luovat satoja uusia ihmisarvoisia työpaikkoja vuosittain ja onnistuneiden hankkeiden myötä yritykset investoivat omaa rahaa kohdemaihin moninkertaisesti verrattuna kaikille yrityksille yhteensä tukena maksettuun summaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön valtiovierailuilla Etelä-Afrikkaan ja Namibiaan Finnpartnershipin asiakkaat ja koko PK-sektorin yhteistyö pääsi hyvin esille. Asiakkaistamme yritysdelegaatiossa olivat mukana AW-Energy, Block Solutions sekä Namibian ilmailualan kehittämiseen tähtäävä useista yrityksistä ja oppilaitoksista koostuva AiRRhow-konsortio. Presidentin delegaatiossa mukana olo toi asiakasyrityksillemme uskottavuutta ja useampi kertoi yritysyhteistyön edenneen paikan päällä merkittävästi eteenpäin. Arvovaltainen viitekehys myös avasi ovia eri ministeriöihin ja yksittäiset yritykset pystyivät hyötymään Finnpartnership-ohjelman mukanaan tuomasta valtiollisen rahoittajan yhteistyökumppanin statuksesta.

Finnpartnerhip solmi myös kahdenväliset suhteet molempien maiden EU-edustustojen kanssa, mikä helpottaa asiakasyritystemme eteenpäin pääsemistä kohdemaissa ja suuremmissa EU-rahoitteisissa kokonaisuuksissa. Finnpartnership rahoittaa kohdemaissa suomalaisyritysten pilotti- ja demonstraatiohankkeita ja ohjaa yhteistyön avulla näitä laajempiin kehitysohjelmiin ja investointeihin. Myös Matchmaking-palvelulla oli kysyntää ja ensimmäiset Suomesta kumppania etsivät namibialaiset ja eteläafrikkalaiset yritykset ovat jo aloittaneet prosessin. Uudet Matchmaking-hakijat julkaistaan aina uutiskirjeessä omassa osiossaan ja ne löytyvät verkkosivuiltamme.

Jaa sosiaalisessa mediassa