Uutiset

SDG Booster avasi uusia yhteistyömahdollisuuksia Vietnamin ja Suomen TVET-sektoreiden välillä

25.01.2024
SDG Booster työpaja

Toinen SDG Booster -työpaja suomalaisille ja vietnamilaisille teknisen ja ammatillisen koulutuksen (TVET) asiantuntijoille järjestettiin 16.1.2024. Virtuaalisen työpajan tavoitteena oli tukea liikekumppanuuksien syntymistä suomalaisten ja vietnamilaisten organisaatioiden välillä. Tapahtuman keskustelut olivat jatkoa marraskuussa pidetylle ensimmäiselle työpajalle. Työpaja kokosi yhteen lähes 100 osallistujaa, ja se järjestettiin yhteistyössä Suomen Vietnamin-suurlähetystön, Vietnamin ammatillisen koulutuksen ja sosiaalityön yhdistyksen (VAVET), Opetushallituksen, EduCluster Finlandin ja Global Green Growth Instituten (GGGI) kanssa.

Työpaja keskittyi konkreettisiin yhteistyömahdollisuuksiin, kuten opettajien koulutukseen, yhteisiin koulutusohjelmiin, harjoittelumahdollisuuksiin vietnamilaisille opiskelijoille ja ammatillisen osaamisen kehittämiseen liittyen vihreään siirtymään. Osallistujat kuulivat myös Finnpartnershipin ja GGGI:n rahoitusvälineistä hankkeille.

Osa työpajoihin osallistuneista vietnamilaisista ja suomalaisista organisaatioista on jo löytänyt kumppaneita ja luonut yhteyksiä. Finnpartnership tukee aktiivisesti käynnissä olevia keskusteluja ja paikallisen yhteistyökumppanin, VAVETin avulla edistää uusien kumppanuuksien kehittymistä. Suomalaistoimijat voivat hyötyä lisäksi Finnpartnershipin tarjoamasta tukirahasta, liikekumppanuustuesta. Tukirahan suuruus Vietnamiin suuntautuviin hankkeisiin on 75 % pk-yrityksille ja 50 % suuryrityksille hankkeen hyväksytyistä kustannuksista.

Finnpartnership kannustaa molempien työpajojen osallistujia ottamaan suoraan yhteyttä mahdollisiin kumppaneihin. Tapahtumassa käytetty Miro-alusta on edelleen avoin tapahtumaan osallistuneille. Osallistujat ovat tervetulleita ottamaan tarvittaessa yhteyttä Finnpartnershipiin yhteistyökumppaneiden löytämiseksi. Lisätietoja: axel.sointu@finnpartnership.fi ja trang.nguyen@finnpartnership.fi.

Jaa sosiaalisessa mediassa