Uutiset

SDG Booster -työpaja toi yhteen lähes 200 vietnamilaista ja suomalaista TVET-asiantuntijaa

07.12.2023

Marraskuussa 29. päivä järjestetty SDG Booster -työpaja edisti suomalaisten ja vietnamilaisten teknisen ja ammatillisen koulutuksen (TVET) alalla toimivien organisaatioiden välistä yhteistyötä. Yli 180 osallistujaa yli 60 organisaatiosta kävi vilkkaita keskusteluja kolmella aihealueella: vihreät työpaikat, työelämäyhteistyö ja opettajien koulutus. Tärkeimpiä aiheita ja mahdollisuuksia, jotka nousivat yleisesti esiin näissä ryhmissä, olivat opetussuunnitelmien kehittäminen, opetusteknologia, opettajien ja työntekijöiden täydennys- ja uudelleenkoulutus sekä yhteisten vaihto-ohjelmien perustaminen.

Finnpartnership järjesti virtuaalitapahtuman yhteistyössä Suomen Vietnamin-suurlähetystön, Vietnamin ammatillisen koulutuksen ja sosiaalityön yhdistyksen (VAVET), Opetushallituksen (OPH) sekä GIZ:n, EU:n, Oppiva Investin ja EduCluster Finlandin vieraiden kanssa. Tällä hetkellä Vietnamissa on TVET:n edistämiseen tähtääviä ohjelmia, joita rahoittavat EU:n edustusto, GIZ, GGGI ja muut rahoituslaitokset.

Ensimmäistä työpajaa tulee seuraamaan toinen työpaja 16.1.2024. Toisessa sessiossa osallistujat pääsevät keskustelemaan konkreettisista yhteistyömahdollisuuksista aihealueisiin liittyen ja muotoilemaan yhteisiä hankkeita. Lisäksi osallistujat saavat tietoa hankkeisiin liittyvistä rahoitusmahdollisuuksista.

Finnpartnership kannustaa ensimmäisessä työpajassa olleita yrityksiä ja organisaatioita osallistumaan toiseen työpajaan, jossa jatketaan ensimmäisen session tuloksena syntyneitä keskusteluita. Organisaatiot, jotka ovat kiinnostuneita ensimmäisessä istunnossa määritellyistä mahdollisuuksista, voivat käydä Miro-taululla merkitsemässä kiinnostuksen kohteensa ja ottaa tarvittaessa yhteyttä Finnpartnershipiin yhteistyökumppaneiden löytämiseksi.

Jaa sosiaalisessa mediassa