Uutiset

Namibian Doing Business with Finland -seminaarissa suuri kysyntä suomalaisille energia- ja kiertotalousalan ratkaisuille

06.03.2023

Finnpartnership järjesti yhteistyössä Suomen Windhoekin suurlähetystön ja Namibian Kauppa- ja Teollisuuskamarin (NCCI) kanssa Doing Business with Finland -seminaarin Windhoekissa, Namibiassa, jo toista kertaa. Helmikuun 21. päivänä järjestetty seminaari keräsi yhteensä noin 150 kiertotalouden, uusiutuvan energian ja vihreän siirtymän ratkaisuista kiinnostunutta osallistujaa.

Tilaisuuden matchmaking-osio saavutti suuren suosion ja keskustelu oli vilkasta. Suomalaiset uusiutuvan energian, kiertotalouden ja vihreän siirtymän ratkaisut sekä näihin liittyvät koulutuspalvelut kiinnostivat namibialaisia toimijoita. Namibia onkin lisäämässä merkittävästi uusiutuvan energian tuotantoa tavoitteenaan saavuttaa hiilineutraalius sekä johtava asema erityisesti vihreän vedyn tuottajana. Suomalaiselle osaamiselle on kysyntää käynnissä oleviin energiahankkeisiin. Myös Finnpartnership toimii aktiivisesti osana Global Gateway -kampanjaa ohjaten suomalaisyrityksiä Namibian vihreän vedyn megahankkeisiin. Myös kiertotalous on saavuttamassa jalansijaa Namibiassa. Erityisesti makean veden ja jätteiden hyödyntämisessä energia-, maatalous- ja rakennussektoreilla nähdään kysyntää myös suomalaiselle osaamiselle.

Seminaarin ohella Finnpartnership vieraili Namibia Investment Promotion and Development Boardilla, joka on vuonna 2021 toimintansa aloittanut investointien edistämiseen tähtäävä organisaatio. Se tukee ulkomaalaisten yritysten investointeja sekä pk-sektorin kehitystä Namibiassa. Muutamat suomalaisyritykset ovat jo hyödyntäneet organisaation palveluita ja ovat olleet niihin tyytyväisiä. Lisäksi Finnpartnership pääsi tutustumaan Namibian johtavaan jätteiden käsittelylaitokseen Rent-a-Drumiin, joka tekee yhteistyötä myös muutaman suomalaisyrityksen kanssa, sekä Namibia University of Science and Technology -yliopiston innovaatiokeskukseen, joka on perustettu yhteistyössä suomalaisen Demola Globalin kanssa tarkoituksena edistää yliopisto-opiskelijoiden ja kasvuyritysten innovaatioratkaisuita.  

Finnpartnership kiittää Suomen Windhoekin suurlähetystöä ja NCCI:tä sekä mukana olleita suomalaisyrityksiä onnistuneesta tilaisuudesta.

Jaa sosiaalisessa mediassa