Uutiset

Kasvua Afrikasta -seminaari avasi Afrikan markkinamahdollisuuksia

11.10.2023
Kasvua Afrikasta -seminaari

Finnpartnershipin, Finnfundin ja Kasvu Openin 10.10. järjestämä Kasvua Afrikasta -seminaari toi yhteen Afrikan markkinoilla toimivia ja niistä kiinnostuneita yrityksiä ja järjestöjä sekä julkisen sektorin edustajia. Ohjelma piti sisällään inspiroivia esityksiä Afrikan markkina-alueen mahdollisuuksista. 

Seminaarin puhujina olivat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio, Finnpartnershipin yhteistyökonsulttina Nigeriassa toimiva Abayomi Magbagbeola, Block Solutionsin Markus Silfverberg, RiverRecyclen Anssi Mikola sekä Finnpartnershipin Axel Sointu. Seminaarissa nähtiin myös videotervehdys EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista vastaavalta komissaarilta Jutta Urpilaiselta.

Useita vuosia nigerialaisten ja suomalaisten toimijoiden yhteistyötä edistänyt Abayomi Magbagbeola painotti esityksessään paikallisten liikekumppanien ja verkostojen tärkeyttä. Myös Finnpartnershipin liikekumppanuustukea saaneet RiverRecycle ja Block Solutions jakoivat konkreettisia esimerkkejä, miten liiketoimintaa Afrikassa kannattaa lähteä kehittämään ja miten mitigoida riskejä.

Finnpartnershipin Business Partnership Lead Axel Sointu toi esille, miten Afrikan eri valtioiden markkinat kiinnostavat suomalaisyrityksiä yhä enemmän. Global Gateway -kampanjan myötä Finnpartnership pyrkii tukemaan yrityksiä niin, että yhä useampi niistä pääsisi osaksi EU:n hankintoja ja investointeja myös Afrikassa.

Katso tapahtuman tallenne täällä.

Jaa sosiaalisessa mediassa