Uutiset

Haku auki digitaalisille sosiaalisille innovaatioille Afrikassa

11.06.2024
African woman computer

Osana Euroopan komission ’Data Governance in Africa’ -aloitetta on avautunut haku digitaalisille sosiaalisille innovaatioille (Digital Social Innovations, DSIs). Haun tavoitteena on kannustaa datapohjaisten tuotteiden ja palveluiden rajat ylittävää käyttöä ja luoda sosiaalista arvoa dataan perustuvien digitaalisten sosiaalisten innovaatioiden avulla Afrikassa.

Haku on suunnattu startup- sekä pk-yrityksille ja on auki 4.8.2024 asti. Haussa tullaan valikoimaan 10 innovaatiota, jotka hyödyntävät data-analyysiä ja teknologiaa innovatiivisten tuotteiden ja palvelujen luomiseksi. Innovaatiot voivat liittyä esim. datapohjaiseen sähköiseen terveydenhuoltoon, digitaaliseen osallisuuteen, ilmastonmuutokseen, taloudelliseen osallisuuteen, yhteyksiin ja hallintoon.

Valitut innovaatiot saavat:

  1. Räätälöityä investointivalmiuskoulutusta: Paranna liiketoimintamalliasi kestävyyden ja kannattavuuden osilta.
  2. Mentorointi: Saa tukea alan ammattilaisilta Euroopassa ja Afrikassa.
  3. Matchmaking & verkostoituminen: Mainosta hankettasi alan tapahtumissa ja rakenna kumppanuuksia eurooppalaisten ja afrikkalaisten kumppaneiden kanssa.

Hakijan tulee olla rekisteröitynyt yritys Etelä-Afrikassa, Keniassa, Senegalissa, Sambiassa, Tansaniassa tai Botswanassa.

Haku on osa ’Data Governance in Africa’ -aloitetta, jota Euroopan komissio edistää yhteistyössä Suomen, Viron, Belgian, Saksan ja Ranskan kanssa.

Lisätietoja hausta saa täältä tai ottamalla yhteyttä: thinklikeaninvestor@haus.fi.

Hausta kiinnostuneille toimijoille järjestetään webinaareja tulevina torstaina 4.7., 11.7. ja 18.7. klo 10:00. Virtuaalitilaisuuksissa pääsee kuulemaan hakuprosessista sekä hankevaatimuksista. Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.

Jaa sosiaalisessa mediassa