Finnpartnership tarjoaa innovaatiorahoitusta
Vuoden 2025 alusta lähtien suomalaiset yritykset voivat hakea Finnpartnershipilta innovaatiorahoitusta. Rahoituksella suomalainen yritys voi yhteiskehittää ratkaisuja pienempiin tai suurempiin globaaleihin haasteisiin yhdessä joko yhden tai useamman paikallisen kumppanin kanssa kehittyvillä markkinoilla. Ratkaisun kehittäminen voi liittyä tuotteisiin, palveluihin, prosesseihin tai liiketoimintamalleihin.
Innovaatiorahoitusta voi Finnpartnershipista hakea suomalainen yritys, jolle on myönnetty Business Finlandin T&K-rahoitusta. T&K-hanke voi olla uusi haettu ja hyväksytty hanke, käynnissä oleva hanke, tai hanke, joka on päättynyt enintään viisi vuotta sitten. Vuonna 2025 rahoitusta voivat hakea ne yritykset, joiden T&K-hanke on päättynyt vuonna 2020 tai myöhemmin.
Innovaatiorahoitus (entinen Business Finland Developing Markets Platform lisäavustus) jatkaa Finnpartnershipin alla pääpiirteittäin saman muotoisena, kuin mitä se on ollut Business Finlandin puolella. Tukiprosentti on kaiken kokoisille yrityksille 75 %, ja rahoitus lukeutuu de minimis -rajoituksen alaisiin tukiin, joissa maksimituki on 300 000 euroa.
Rahoitusta voi hakea ulkoministeriön asiointipalvelussa
Finnpartnershipin hakuprosessissa innovaatiorahoitus on uutena hanketyyppinä. Muutoin rahoituksen hakuprosessi noudattaa Finnpartnershipin olemassa olevaa hakumenettelyä. Innovaatiorahoitusta haetaan ulkoministeriön asiointipalvelussa, ja hakemuksen täyttäminen vaatii siihen kytköksissä olevan T&K-hankkeen diaarinumeron. Innovaatiorahoitus-hanketyyppi on siten erillinen muusta Finnpartnershipin liikekumppanuustuesta, että sitä voi hakea, vaikka ko. yritys olisi jo saanut 400 000 euron maksimituen muihin hanketyyppeihin yksittäiseen kohdemaahan liittyen.
Koska innovaatiorahoituksella saavutettava lopputulos ei ole niinkään suoraan ihmisarvoiset ja kestävät työpaikat (SDG 8), kuten muissa Finnpartnershipin hanketyypeissä, vaan globaaliin kehitykseen liittyvän ongelman ratkaisun löytäminen ja siihen sopivan ratkaisun kehittäminen, tällä hanketyypillä on oma innovaation tuottamiseen liittyvä tuloskehikkonsa (SDG 9). Hakemukseen liitettävään taulukkoon kirjoitetaan tavoiteltavaksi tulokseksi ratkaisun syntyminen johonkin kehityshaasteeseen sekä arvioidaan uuden, projektissa syntyneen ratkaisun mahdollisia tulevaisuuden kehitysvaikutuksia.
Lue lisää innovaatiorahoituksesta ja millaista työtä siihen liittyvät hankkeet voivat sisältää Finnpartnershipin verkkosivuilta sekä juuri päivitetyistä liikekumppanuustuen ehdoista.
Jaa sosiaalisessa mediassa