Uutiset

Finnpartnership edistämässä PK-yritysten hankkeita tasavallan presidentin valtiovierailuilla Etelä-Afrikkassa ja Namibiassa

18.04.2023

Finnpartnership tukee vuosittain noin sataa suomalaisyritystä liikekumppanuuden ensiaskeleissa kehittyvillä markkinoilla. Tällä hetkellä Namibiassa ja Etelä-Afrikassa on käynnissä yhteensä 16 hanketta ja maat kiinnostavat monia. Tasavallan presidentin valtiovierailut osuvat sopivaan kohtaan. Matkan aikana Finnpartnership voi sekä tukea käynnissä olevia, rahoittamiaan hankkeita yhdessä yritysedustajien kanssa että saada ensikäden tietoa ko. maihin tulevista EU:n rahoituksista ja investoinneista. Näiden yhteyteen pääsemiseksi Finnpartnership rahoittaa uudella Global Gateway -kampanjallaan suomalaisyritysten pilotteja ja demonstraatioita. Palvelut ovat saatavilla kaiken kokoisille yrityksille, mutta valtaosa asiakkaista on pieniä ja keskisuuria.  

Kaupallisille hankkeille suunnattu avustus täydentää hyvin Suomen kehityspoliittisten instrumenttien valikoimaa. Kehittyvissä maissa avun tarve on usein kerrostunut alueittain ja väestöryhmittäin hyvin erilaisiin ja eri tasoisiin tarpeisiin. Yritysten hankkeet tähtäävät pitkäaikaisen kannattavan liiketoiminnan käynnistämiseen ja sen avulla luodaan kestävää ja ihmisarvoista työtä, toimeentuloa ja tasa-arvoa. Monella alueella kuten Etelä-Afrikassa ja Namibiassa juuri tämä vie kehitystä nyt toivottuun suuntaan. Lähes poikkeuksetta suomalaisyritysten hankkeilla on myös muita merkittäviä kehitysvaikutuksia kuten esimerkiksi puhtaan energian saanti, koulutus, pääsy informaatioon tai jätteiden ja saasteiden määrän vähentäminen. Finnpartnership on myös vastavuoroinen kanava, joka tarjoaa Matchmaking-palvelua paikallisille yrityksille, jotka etsivät kumppania Suomesta. 

Matkan jälkeen julkaisemme Global Gateway -kampanjan alla lisää tietoa Namibiassa ja Etelä-Afrikassa avautuvista mahdollisuuksista sekä Matchmakingiin liittyen tietoa Suomesta kumppania etsivistä paikallisista yrityksistä!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ajankohtaista