Uutiset

Ukrainaan ja pientalorakentamiseen keskittyvä SDG Booster -työpaja kehitteillä

07.12.2023

Finnpartnershipin ohjelmajohtaja Birgit Nevala osallistui 14.–15.11. Varsovassa järjestettyyn ReBuild Ukraine -tapahtumaan yhdessä suomalaisdelegaation kanssa. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavion johtamassa delegaatiossa oli mukana yli 50 suomalaisyritystä useilta eri sektoreilta.

Tapahtuman aikana Finnpartnership jakoi tietoa suomalaisosallistujille sen palveluista sekä tapasi useita paikallisia toimijoita, jotka ovat kiinnostuneita yhteistyöstä suomalaisyritysten kanssa. Finnpartnershipin liikekumppanuustuella suomalaisyritys voi aloittaa hankkeen valmistelut ja suunnittelun paikallisten kumppanien kanssa, vaikka itse kohdemaahan ei vielä olisi järkevää matkustaa. Tuki kattaa 85 % suomalaisten pk-yritysten hankekustannuksista Ukrainaan suuntautuvissa hankkeissa.

Finnpartnership tapasi tapahtuman aikana myös Sumyn alueen Trostianetsin pormestarin Yuriy Bovan ja hollantilaisen säätiön Opendoor Ukrainen edustajan Julia Skripkan, joiden kanssa Finnpartnership keskusteli alustavasti SDG Booster -työpajan järjestämisestä ensi vuonna. Tapahtuma tulisi mahdollisesti keskittymään omakotirakentamiseen ja vesihuoltoon. Kahden virtuaalisen työpajan kokonaisuus esittelisi paikalliset tarpeet ja toisi yhteen ukrainalaiset viranomaiset ja yritykset suomalaisyritysten kanssa.

Mahdollisesta SDG Booster -työpajasta tiedotetaan Finnpartnershipin uutiskirjeissä vuoden 2024 alussa. Jos toimit rakennus- tai vesialalla ja Ukraina kiinnostaa, ilmoita alustavasti meille kiinnostuksesi antamalla yhteystietosi: ville.jokinen@finnpartnership.fi niin saat automaattisesti tietoa, kun tilaisuuden järjestelyt etenevät.

Jaa sosiaalisessa mediassa