Uutiset

Tutustu kenialaisiin vientituotteisiin ja vientialan yrityksiin KEPROBAn tietokannan avulla

22.05.2023

Kenian ja Suomen kauppasuhteet ovat kehittyneet jo useiden vuosien ajan, mikä on vaikuttanut myönteisesti yritysten kasvuun Keniassa ja päinvastoin. Kenian vienti Suomeen on kasvanut ja vuonna 2022 se oli yhteensä yli 24 miljoonaa euroa.

Kenian vienninedistämisvirasto (KEPROBA) tekee tiivistä yhteistyötä kenialaisten yritysten kanssa tukeakseen niiden vientitavoitteita ja kehittääkseen yritysten valmiuksia liittyen kansainvälisiin standardeihin. Osana toimintaansa KEPROBA on kehittänyt julkisen tietokannan Kenian vientituotteista ja niitä tarjoavista yrityksistä. KEPROBA tarkistaa kaikki tietokantaan lisätyt tuotteet ja yritysten tulee täyttää useat kriteerit päästäkseen osaksi sivustoa. Myös ostajat voivat rekisteröityä tietokantaan ja olla yhteydessä myyjiin tietokannan kautta.

Tietokannasta löytyy monipuolisesti tietoja kenialaisista vientituotteista ja -yrityksistä, kuten niiden perustamisvuosi, työntekijöiden määrä ja yhteystiedot. Sivusto koostuu eri tuoteryhmistä, jonka myötä erilaisia tuotteita on helppo etsiä. Suosittuja vientituotteita ovat muun muassa kahvi, tee, hedelmät ja vihannekset, tuoreet kukat, käsityöt, tekstiilit ja vaatteet. Nämä tuotteet muodostavat myös osan Suomen tärkeimmistä tuontituotteista Keniasta.

Finnpartnershipin liikekumppanuustukea voidaan myöntää hankkeisiin, joissa suomalaisen yrityksen tavoitteena on aloittaa tuonti Suomeen. Jos yrityksesi on kiinnostunut Kenian vientituotteista tai yhteistyöstä vientialan yritysten kanssa, ole yhteydessä Finnpartnershipin Afrikan aluekoordinaattoriin Elizabeth Okundaan, elizabeth.okunda@finnpartnership.fi.

Jaa sosiaalisessa mediassa