Uutiset

Investointituki kehitysmaille -rahoitus esillä Hanoissa

21.02.2023

21.2.2023

Suomen ulkoministeriö, Suomen Hanoin suurlähetystö ja Vietnamin suunnittelu- ja investointiministeriö järjestivät 9. helmikuuta seminaarin investointituki kehitysmaille -rahoitusinstrumentista (Public Sector Investment Facility, PIF). Hanoissa järjestetty tapahtuma tarjosi monipuolista tietoa instrumentista ja osallistujilla oli mahdollisuus keskustella Suomen PIF-rahoituksen soveltamisesta Vietnamissa. PIF:n tavoitteena on edistää kumppanimaiden kestävää kehitystä soveltamalla suomalaista teknologiaa ja osaamista. Seminaariin osallistui eri tahoja Vietnamin hallituksesta, suomalaisista ja vietnamilaisista yrityksistä sekä maakuntahallinnosta. Keskusteluissa tuli esille PIF-rahoitusinstrumentin positiiviset vaikutukset.

Finnpartnershipin Aasian aluekoordinaattori Tam Nguyen esitteli tapahtumassa Finnpartnershipin palveluita, erityisesti suomalaisyrityksien mahdollisuutta hakea rahallista liikekumppanuustukea PIF-hankkeidensa edistämiseen. PIF-hankkeet, joiden konseptista ulkoministeriö on antanut myönteisen lausunnon, voivat hakea liikekumppanuustukea hankeselvityksen toteuttamiseen sekä ympäristö- ja yhteiskuntavaikutusarvioiden laatimiseen.

Haku PIF-rahoitusinstrumentille on tällä hetkellä käynnissä ja päättyy 24.3. Lisätietoja löytyy ulkoministeriön verkkosivuilta.

Jaa sosiaalisessa mediassa