Uutiset

Finnpartnership Team Finland -päivässä

11.09.2023

Tänä vuonna 24.8. järjestetty Team Finland -päivä tarjosi jälleen suomalaisille julkisen ja yksityisen sektorin toimijoille poikkeuksellisen tilaisuuden kokoontua saman katon alle. Vuosittain järjestettävän tapahtuman tavoitteena on lisätä vuorovaikutusta näiden toimijoiden välillä ja tarjota yrityksille tilaisuus tutustua kansainvälisten markkinoiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Yli 850 osallistujan joukosta Finnpartnership erottui yhtenä keskeisistä toimijoista, joka tukee suomalaisia yrityksiä niiden tavoitteissa laajentaa toimintojaan ulkomaille.

Finnpartnershipin ständillä oli vilkasta koko tapahtumapäivän ajan. Programme Director Birgit Nevala ja Programme Officer Elsa Nyman tapasivat kymmeniä suomalaisyrityksiä ja jakoivat tietoa Finnpartnershipin palveluista. Ständillä vierailivat myös monet Finnpartnershipin nykyiset asiakkaat, joiden kanssa Finnpartnershipin edustajat pääsivät keskustelemaan yritysten käynnissä olevista hankkeista ja mahdollisista laajentumisista kehittyville markkinoille.

Päivän aikana Finnpartnershipin Global Gateway Project Lead, Julian Blom, osallistui lisäksi paneelikeskusteluun, joka keskittyi EU:n tukemiin liiketoiminta- ja investointimahdollisuuksiin kehittyvillä markkinoilla. Julian kertoi erityisesti Finnpartnershipin Global Gateway -kampanjasta ja miten se voi tukea suomalaisia yrityksiä osallistumaan EU:n tukemiin hankkeisiin ja investointeihin. Programme Director Birgit Nevala osallistui myös yhteen päivän keskeisimmistä paneeleista liittyen Ukrainaan ja kertoi muun muassa suomalaisyritysten hankkeista, joita Finnpartnership on tukenut.

Mukana Team Finland -päivässä olivat myös Finnpartnershipin aluekoordinaattorit. Regional Coordinator for Asia, Tam Nguyen, ja Regional Coordinator for Africa, Elizabeth Okunda, osallistuivat yritysten kanssa järjestettyihin yli 40 pikatapaamiseen (speed dating). Tapaamiset oli jaoteltu maittain ja yhdessä Elizabethin kanssa Kenian, Ugandan, Somalian, Seychellien ja Eritrean ständillä olivat Business Finlandin Senior Advisor Susan Kaparo ja Suomen Kenian-suurlähettiläs Pirkka Tapiola. Yhdessä Tamin kanssa Vietnamin ja Laosin ständillä olivat Suomen Vietnamin- ja Laosin-suurlähettiläs Keijo Norvanto ja Business Finlandin Business Counsellor Trung Nguyen.

Vaikka pikatapaamiset olivat lyhyitä, ne tarjosivat ainutlaatuisen tilaisuuden henkilökohtaisiin tapaamisiin yritysten kanssa. Yksi tapahtuman silmiinpistävistä piirteistä olikin yritysten osoittama innostus ja kiinnostus kehittyviä markkinoita kohtaan. Monet yrityksistä olivat kiinnostuneita löytämään paikallisia liikekumppaneita. Tähän liittyen Finnpartnership tukee yrityksiä aktiivisesti Matchmaking-palvelunsa kautta.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ajankohtaista