Uutiset

FAO Vietnam tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia suomalaisille yrityksille

22.05.2024
Vietnam agriculture

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO) Vietnamissa toimii yhteistyössä Finnpartnershipin kanssa tukeakseen maatalous- ja elintarvikejärjestelmien kehittämistä Vietnamissa. Yhteistyö eri alojen, kumppaneiden ja maantieteellisten alueiden välillä on tärkeää, jotta paikallisten maatalous- ja elintarvikejärjestelmien haasteisiin voidaan vastata.

Yhteistyön kautta FAO tukee erilaisia toimia ja teknologioita, jotka voivat edistää maatalous- ja elintarvikejärjestelmien kehittämistä. Näitä ovat muun muassa metsäpalojen ennakkovaroitusjärjestelmät, paikkatietojärjestelmät, kaukokartoitus, reaaliaikainen seuranta ja raportointi sekä biokaasun tuotanto jäteveden käsittelystä.

FAO on kiinnostunut yhteistyöstä yksityisen sektorin kanssa tavoitteena luoda pitkäaikaisia ja kestäviä ratkaisuja liittyen sen aloitteisiin. Yhteistyö yksityisen sektorin kanssa edistää strategisia kumppanuuksia, laajentaa monitoimijayhteistyön mahdollisuuksia ja vie eteenpäin Vietnamin omia innovatiivisia ratkaisuja, jotka nopeuttavat maatalous- ja elintarvikejärjestelmien muutosta.

Finnpartnership kutsuu suomalaisia yrityksiä, joilla on FAO:n aloitteisiin liittyviä teknologiaratkaisuja tai osaamista, ottamaan yhteyttä Trang Nguyeniin (trang.nguyen@finnpartnership.fi) mahdollisen yhteistyön käynnistämiseksi FAO Vietnamin kanssa. Suomalaiset yritykset voivat saada Finnpartnershipilta liikekumppanuustukea pilotointiin ODA-kelpoisen kansainvälisen organisaation, kuten FAO:n, kanssa. Tukirahaa voidaan myöntää osana järjestön toimintaa toteutettavalle teknologiaan tai ratkaisuun liittyvälle pilotti- tai demonstraatiohankkeelle. Tuen määrä on 15 000–400 000 euroa, ja Vietnamissa toteutettavissa hankkeissa Finnpartnership kattaa 50 tai 75 prosenttia hyväksytyistä hankekustannuksista hakijayrityksen koosta riippuen.

FAO tukee yhdessä useiden sidosryhmien ja maatalous- ja maaseudun kehittämisministeriön (MARD) kanssa Vietnamin hallituksen tavoitteita siirtyä tehokkaampiin, osallistavampiin, joustavampiin ja kestävämpiin maatalous- ja elintarvikejärjestelmiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa