Uutiset

Doing Business with Finland-seminaari toi yhteen suomalaisia ja somalimaalaisia yrityksiä Hargeisassa

14.07.2022
Aerial view to Hargeisa, biggest city of Somaliland, Somalia

Finnpartnership järjesti 15.6.2022 yhdessä paikallisen hallinnon kanssa Doing Business with Finland-seminaarin Hargeisassa, Somalimaassa. Totuttuun tapaan seminaarilla edistettiin suomalaisten ja paikallisten yritysten välisiä matalan kynnyksen kohtaamisia, ja suomalaisten yritysten tarjontaa esiteltiin paikallisille yritystoimijoille Somalimaassa.

Tilaisuuteen osallistui yhteensä 13 suomalaista yritystä ja organisaatiota. Edustettuina oli suomalaisia yrityksiä muun muassa sähköisen infrastruktuurin, energiantuotannon, rakentamisen terveydenhoidon ja koulutuspalveluoiden aloilta, aina pk-yrityksistä suuriin pörssiyhtiöihin. Paikallisia seminaariosallistujia oli noin sata, jotka edustivat samoin sekä pienempiä että suurempia yrityksiä, startupeista vakiintuneisiin toimijoihin.

Seminaarin aikana järjestetty matchmaking-sessio oli suuri menestys, ja siitä vastaanotettiin erittäin positiivista palautetta paikallisilta osallistujilta, joista monet toivoivat lisää koetun kaltaisia verkostoitumismahdollisuuksia. Doing Business with Finland-seminaarin kaltainen tapahtumamalli on Somalimaassa varsin uusi, ja paikalliset yrittäjät toivottivat sen avosylin tervetulleiksi.

Seminaarissa olivat lisäksi läsnä kehitysrahoittajat Finnfund ja FCA Investments. Näiden rahoittajien edustajat kävivät matchmaking-session aikana myös lähes tauotta keskusteluja investoinneista paikallisten yritysosallistujien kanssa.

Seuraavana päivänä ohjelmaan kuului vierailu Somalimaan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Berberaan, missä suomalainen yritysdelegaatio kävi satamaa operoivan DP Worldin vieraana tutustumassa sataman infrastruktuurin suureen laajennushankkeeseen. Delegaatio kävi myös tapaamassa Somalimaan rannikkovartioston edustajia, ja delegaatio tapasi yhteensä neljä Somalimaan hallituksen investointien ja ulkosuhteiden parissa työskentelevää ministeriä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ajankohtaista