Uutiset

Suomalainen koulutus pääsi näyttävästi esille Senegalissa ja eLearning Africa -tapahtumassa

08.06.2023

Dakarissa 23.5. järjestetty Finland-Senegal Education Partnership Forum yhdisti suomalaisia oppilaitoksia ja koulutusalan yrityksiä senegalilaistoimijoiden kanssa. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Finnpartnership, senegalilainen Pathfinder Foundation ja Suomen hiljattain avattu Dakarin suurlähetystö. Suomalaisia yrityksiä ja oppilaitoksia oli mukana kymmenkunta. Osallistujat olivat tyytyväisiä tilaisuuden tarjoamiin verkostoitumismahdollisuuksiin ja varteenotettavia uusia kumppanuuksia syntyi tapahtuman aikana useita. Tilaisuuden tarkoitus oli tuoda juhlapuheet ja visiot käytännön tasolle ja löytää polkuja konkreettiselle yhteistyölle. Tässä onnistuttiin ja ensimmäiset yhteisymmärryspöytäkirjat (MoU) kirjoitettiin.

Tilaisuus sai myös yllättäen varsin suuren mediahuomion, kun paikallinen, suurin valtiollinen TV-kanava kertoi tapahtumasta pääuutislähetyksessään melkein viiden minuutin ajan haastatellen suurlähettiläs Anu Saxenia, koulutussuurlähettiläs Marjaana Sallia ja ohjelmajohtaja Birgit Nevalaa. Osa seuraavan päivän messukävijöistä jopa tunnisti suomalaiset.

Dakarissa tänä vuonna järjestetty eLearning Africa on puolestaan vuosittain eri Afrikan maissa toteutettava messutapahtuma, joka keskittyy digitaalisen oppimisen kehittämiseen eri Afrikan maissa. Tänä vuonna Finnpartnershipin 25.5. järjestämä SDG Booster -työpaja oli osana virallista messuohjelmaa nimellä ”Becoming sustainable, self-reliant, equitable and resilient: The story of Finland is built on education”. Työpajassa puheenvuoron piti koulutussuurlähettiläs Marjaana Sall. Tapahtuman kolmessa keskusteluryhmässä ratkottiin yritysten ja oppilaitosten kanssa digitaalisen oppimisen haasteita keskittyen neljään maahan: Malawi, Kenia, Zimbabwe ja Etiopia (vain maatalous). Ryhmät kokoontuvat vielä uudelleen digitaalisesti syksyllä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan keskusteluryhmiin, ilmoittaudu: paula.pihlava@finnpartnership.fi     

Jaa sosiaalisessa mediassa