Uutiset

SDG Booster-tapahtuma toi yhteen Vietnamin ja Suomen vesialan toimijoita

30.11.2022

Finnpartnership järjesti 23.11.2022 SDG Booster-etätapahtuman, joka toi yhteen suomalaisia ja vietnamilaisia vesialan toimijoita. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Suomen vesifoorumin, Suomen Hanoin-suurlähetystön, Business Finlandin, Fingon ja Vietnamin vesi- ja jätevesiyhdistyksen (VWSA) kanssa. Tilaisuuden tapahtumatuottajana oli Vision Factory.

Suomen Vietnamin suurlähettiläs Touko Piiparinen, Finnpartnershipin ohjelmajohtaja Birgit Nevala ja VWSA:n puheenjohtaja Nguyen Ngoc Diep avasivat tilaisuuden. Tämän jälkeen alustuspuheenvuorot pitivät VWSA:n apulaispuheenjohtaja Ha Thanh Hang, Suomen vesifoorumin Vietnamin projektijohtaja Anh Thu Tran Minh ja UNDP Vietnam Accelerator Labin Tran Huong Giang. Tilaisuudessa kuultiin myös Finnpartnershipin, Business Finlandin, Ulkoministeriön PIF-instrumentin ja Finnveran palvelutarjonnasta.

Tilaisuudessa pidettiin myös kolmeen temaattiseen “telttaan” jaettu matchmaking-sessio, jossa aiheina olivat tekopohjavesi (Managed Aquifer Recharge, MAR), jätevedenpuhdistus sekä älykkäät vesiteknologiat. Näissä teltoissa keskusteltiin alustavista yhteistyömahdollisuuksista suomalaisten toimijoiden ja vietnamilaisten vesilaitosten ja yritysten välillä, ja tehtiin suunnitelmia jatkokehitykselle.

Tapahtuma herätti suurta kiinnostusta, ja yli 40 vietnamilaista ja lähes 20 suomalaista vesialan toimijaa olivat paikalla. Booster-tapahtuma oli jatkoa lokakuussa Vietnamissa järjestetylle vesityöpajalle, joka pidettiin Team Finlandin delegaatiovierailun yhteydessä. Delegaatiota johti maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen. Tuolloin Finnpartnership kartoitti Hanoissa vietnamilaisten vesialan yritysten ja organisaatioiden kanssa paikallisia vesialan mahdollisuuksia ja haasteita. Lue lisää delegaatiomatkasta marraskuun uutiskirjeestä.

Lisätietoja tilaisuudesta ja Vietnamin vesialan mahdollisuuksista voi tiedustella Finnpartnershipin Regional Coordinator Tam Nguyenilta tai Programme Officer Julian Blomilta.

Jaa sosiaalisessa mediassa