Uutiset

Perun luonnonkuiduista valmistetut tekstiilit esillä suomalaisille tekstiilialan yrityksille

19.04.2023

19.4.2023

Finnpartnership järjesti tapahtuman perulaiselle tekstiilialan yritys Art Atlakselle ja suomalaisille tekstiilialan yrityksille 13.4. Tilaisuudessa suomalaiset osallistujat pääsivät tutustumaan Art Atlaksen ja sen tuotemerkin Anntarahin monipuolisiin tekstiilituotteisiin, jotka on valmistettu muun muassa alpakanvillasta ja luomupuuvillasta.

Art Atlaksen perustaja ja toiminnanjohtaja Jessica Rodriguez, joka osallistui tapaamiseen yhdessä Perun pohjoismaisen kauppakamarin (La Cámara de Comercio Peruano Nórdica) kanssa, kuvaili, miten pitkät perinteet Perulla on tekstiilien valmistajamaana ja erityisesti luonnonkuitujen käyttäjänä vaatteiden ja sisustustekstiilien valmistuksessa. Kestävyys on Art Atlaksen tuotannossa keskiössä, mutta Rodriguez korosti myös yrityksen roolia paikallisten työpaikkojen luojana. Art Atlas pyrkiikin työllistämään erityisesti naisia. Tehtaidensa ohella yritys on työllistänyt jo 20 vuoden ajan useita naisia, jotka valmistavat käsin erilaisia yrityksen tuotteita. Samalla Art Atlaksen tavoitteena on turvata ja ylläpitää perinteisiä perulaisia neulontatekniikoita. 

Tilaisuudessa osallistujat keskustelivat Suomen ja Perun tekstiilialoista ja yhteistyömahdollisuuksista. Peru on mielenkiintoinen markkina-alue suomalaisille yrityksille. Maa tarjoaa mahdollisuuksia muun muassa tekstiilialalla sekä kaivostoiminnassa ja koulutuksessa. Finnpartnership tarjoaa Perun markkinoista kiinnostuneille suomalaistoimijoille liikekumppanuustuki-rahoitusta muun muassa tuontihankkeisiin. Tuki on suuruudeltaan 50 % (PK-yrityksille) tai 30 % (suuryrityksille) hyväksytyn hankebudjetin kustannuksista.

Jaa sosiaalisessa mediassa