Uutiset

Finnpartnershipin vierailu Mongoliassa avasi yhteistyömahdollisuuksia

06.11.2023

Suomen ja Mongolian diplomaattisuhteiden 60-vuotisjuhlan kunniaksi Finnpartnership järjesti yhteistyökumppaneineen Doing Business with Finland -seminaarin Ulaanbaatarissa, Mongoliassa 3.10. Seminaari toi yhteen lähes 70 suomalaista ja mongolialaista erityisesti kaivos-, metsä-, energia- ja käsityöalan yritystä.

Seminaari järjestettiin osana paikalliskumppanin Business Council of Mongolian kuukausittaista tilaisuutta sen jäsenille, johon kuuluu muun muassa kaivos-, digi-, infra- ja vastuullisuusratkaisujen parissa työskenteleviä yrityksiä.

Tilaisuudessa esiteltiin suomalaisyritysten liiketoimintamahdollisuuksia Mongoliassa, erityisesti seminaarin teemoja korostaen. Finnpartnership esitteli sen tarjoamaa tukirahaa, liikekumppanuustukea, jota suomalaisyritykset voivat hakea käynnistäessään pitkäaikaista liiketoimintaa, sekä Matchmaking-palvelua, johon mongolialaiset yritykset voivat rekisteröityä löytääkseen suomalaisia liikekumppaneita. Suomalaisyritysten edustajat pääsivät myös puheenvuoroissaan kertomaan, millaisia kumppaneita ja liiketoimintamahdollisuuksia he etsivät Mongoliasta. Tilaisuus huipentui Matchmaking-osioon, jossa yritykset pääsivät tapaamaan toisiaan. Suomalainen osaaminen herätti suurta kiinnostusta ja tilaisuus avasi myös uusia potentiaalisia yhteistyömahdollisuuksia. Suomalaisdelegaatiossa olivat paikan päällä tai edustettuina Suokone Oy, Normet Oy, Planora Oy, EPSE Oy ja Sera Helsinki Oy.

Finnpartnership tarjosi suomalaistoimijoille vierailun aikana myös Team Finland -ständin Mongolia Mining -messutapahtumassa. Suomalaiset kaivosalan ratkaisut kiinnostivat monia messuvierailijoita ja suomalaisyritykset saivat hyviä kontakteja. Messuilla oli edustettuna noin 200 kaivosalan tai muita palveluita tarjoavaa yritystä 20 eri maasta.

Suomalaistoimijoiden mukana oli myös etiopialaisten ja muiden kehittyvien maiden käsityöläisten valmistamia villamattoja ja muita tekstiilituotteita maahantuova Sera Helsinki Oy, joka etsi Mongoliasta kodin sisustustuotteiden valmistajia. Matkan aikana Sera Helsinki pääsi tutustumaan jakki- ja kašmirvillan tuottajiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa