Uutiset

Finnpartnershipin ja KEPROBAn webinaari tarjosi tiiviin tietopaketin kenialaisille vientiyrityksille

31.03.2023

Finnpartnership järjesti yhteistyössä Kenya Export Promotion and Branding Agencyn (KEPROBA) kanssa virtuaalitapahtuman kenialaisille vientiyrityksille ja viennistä kiinnostuneille toimijoille 30.3. ”Market access to Finland and greater EU market for Kenya products” -tapahtuma keräsi langoille noin 170 osallistujaa.

Suomen Kenian-suurlähettiläs Pirkka Tapiola kertoi tilaisuudessa EU:n markkinoista sekä viennistä Suomeen ja EU:hun korostaen tuontisäännösten ymmärtämisen tärkeyttä. Tapiola kuvaili, miten EU:n kanssa on usein helpompi käydä kauppaa verrattuna muihin maihin tai alueisiin, koska paperitöitä on usein vähemmän. Tapiola mainitsi myös valmisteilla olevan Economic Partnership Agreement (EPA) -sopimuksen, joka mahdollistaa tulevaisuudessa entistä tiiviimmät kauppasuhteet Kenian ja EU:n välillä.

Tilaisuudessa myös puhunut KEPROBAn toimitusjohtaja Floice Mukabana toi esille Kenian tärkeimpiä vientituotteita Suomeen. Niihin kuuluvat muun muassa kahvi, tee, erilaiset käsityöt, puutarhaviljelyyn liittyvät tuotteet ja kukat.

Kuluttajansuoja on EU-markkinoiden ytimessä ja unioniin tuotavien tuotteiden tulee noudattaa asetuksia, joilla taataan, että tuotteet ovat turvallisia ja täyttävät markkina- ja sääntelystandardit. Niihin kuuluvat muun muassa kasvinsuojeluun liittyvät standardit, alkuperäsäännöt ja kauppaa ja kestävää kehitystä koskevat säännökset.

Tilaisuuteen osallistuneet vientiyritykset ja muut toimijat olivat kiinnostuneita Finnpartnershipin palveluista, erityisesti Matchmaking-palvelusta, joita esittelivät Patrik Bredbacka, Grants and Impact Manager; Axel Sointu, Business Partnership Lead ja Elizabeth Okunda, Afrikan aluekoordinaattori. Monet osallistujat olivat kiinnostuneita viennistä Suomeen ja EU:hun ja korostivat yhteistyökumppaneiden tarvetta vientiprojektien mahdollistamisessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa