Uutiset

EU:n yritysfoorumit avaavat liiketoimintamahdollisuuksia Botswanassa ja Mosambikissa

04.07.2023

Euroopan unioni (EU) pyrkii aktiivisesti tukemaan yksityissektorin toimintaa kehittyvillä markkinoilla. Edistääkseen yhteistyötä EU:n jäsenmaiden ja kehittyvien markkinoiden välillä EU on järjestämässä tulevana syksynä useita bisnesfoorumeita eri Afrikan maiden kanssa.

Tapahtumat tarjoavat suomalaistoimijoille mahdollisuuden edistää liiketoimintaa kohdemaissa sekä tarttua EU:n tukemiin hankkeisiin. Finnpartnership osallistui viime keväänä EU:n, Kenian ja Tansanian yritysfoorumeille, joissa myös suomalaisyritykset pääsivät esille eri paneeleissa.

EU-Botswana bisnesfoorumi järjestetään Gaboronessa 11.–12.10.2023. Tapahtuma tuo yhteen rahoittajia ja rahoituslaitoksia, yrityksiä, päätöksentekijöitä sekä kauppakamareita ja keskittyy muun muassa terveydenhuoltoon, digitaalisuuteen ja uusiutuvaan energiaan. Bisnesfoorumi järjestetään samaan aikaan Global Expo Botswana -tapahtuman kanssa. Tapahtumaan ilmoittautuminen avautuu pian, löydät lisää tietoja täältä.

Marraskuun lopulle on suunnitteilla myös Maputossa järjestettävä EU-Mosambik investointifoorumi, joka keskittyy EU:n Global Gateway -strategian tukemiin hankkeisiin ja investointeihin. Keskiössä ovat erityisesti digitaalisuus, uusiutuva energia, maatalous, vesitalous, liikenne ja turismi. Tapahtuman ilmoittautuminen avautuu syyskuussa.

Finnpartnership tukee suomalaisyrityksiä niiden tavoitteissa päästä osaksi EU:n hankkeita ja investointeja. Global Gateway -kampanjan myötä yrityksille pyritään rakentamaan räätälöity polku kohti kohdemaissa avautuvia liiketoimintamahdollisuuksia. Kannustammekin yrityksiä osallistumaan yritysfoorumeihin ja tarttumaan niiden myötä avautuviin liiketoimintamahdollisuuksiin. Jos haluat osallistua tapahtumiin, ole meihin yhteydessä: julian.blom@finnpartnership.fi.

Jaa sosiaalisessa mediassa