Uutiset

Ukrainan elinkeinoelämä etsii suomalaista väestönsuoja- sekä proteesiosaamista

06.06.2024
Ukraine bombing

Ukrainan elinkeinoelämän keskusliitto (Ukrainian League of Industries and Entrepreneurs, ULIE) etsii suomalaista osaamista ja teknologioita väestönsuojien rakentamiseen sekä erilaisten väestönsuojaratkaisuiden yhdistämiseen julkisiin rakennuksiin kuten kouluihin ja päiväkoteihin. Lisäksi ULIE etsii suomalaisia yhteistyökumppaneita erilaisten proteesien valmistuksen aloittamiseksi Ukrainassa.

Ukrainan julkinen infrastruktuuri on kärsinyt suuria vahinkoja sodan alettua. Esimerkiksi lukuisia kouluja on tuhoutunut pommitusten ja ilmaiskujen seurauksena. Suomen kansallisen Ukrainan jälleenrakentamissuunnitelman hengessä ULIE pyrkiikin nyt etsimään suomalaisia yrityksiä ja muita toimijoita, joilla olisi osaamista väestönsuojien rakentamisesta sekä niiden integroimisesta julkisiin rakennuksiin niin, että väestönsuojia pystyttäisiin käyttämään myös esimerkiksi opetustiloina.

Lisäksi ULIE etsii Suomesta osaamista ja teknologioita liittyen proteesien valmistukseen sekä niiden tuotannon aloittamiseen Ukrainassa. Sodasta johtuen Ukrainan oma kyky vastata proteesien tuottamisen tarpeeseen on hyvin puutteellinen ja suurin osa joudutaan tällä hetkellä tuomaan Ukrainan ulkopuolelta.

Finnpartnership voi yhdistää yllä mainituista projekteista kiinnostuneet suomalaiset yritykset ja organisaatiot ULIE:en. Finnpartnership tarjoaa myös tukirahaa projektien toteuttamiseen, jos ne liittyvät yrityksen suunnitelmiin aloittaa pitkäaikainen liiketoiminta Ukrainassa.

Lisätietoja:

Ville Jokinen

Programme Officer

Business Partnership Support

+358 (0)40 538 0540

Jaa sosiaalisessa mediassa