Uutiset

Suomen afrikkalaistaustaiset tarjoavat merkittävää osaamista yrityksille

08.11.2023

Yritykset, oppilaitokset ja Suomen afrikkalaistaustainen akateeminen yhteisö kohtasivat lauantaina 28.10. Turussa, African Academic Night -tapahtumassa. Diana ry (Diaspora Academic Network for Africa) vastaa vuosittaisesta tilaisuudesta ja paikalla olleet reilu sata osallistujaa pääsivät illan aikana nauttimaan sekä ajankohtaisista puheista ja esityksistä että huikeista tanssi- ja musiikkiesityksistä. Erityisen innoittavan puheen ihmisten yhteydestä ja yhteyden synnyttämästä tekemisen voimasta piti professori Sarah Anyang Agbor, joka on työskennellyt muun muassa Afrikan Unionin komissaarina.

Afrikan 54 maata ovat kasvavan asiakaskunnan valtava markkina. Suomen akateemisessa afrikkalaistaustaisessa väessä on selkeä hyödyntämätön potentiaali. Yritykset voivat hyötyä heidän temaattisesta tai toimialakohtaisesta osaamisestaan, markkina- ja kulttuurikohtaisesta tiedosta ja ymmärryksestä, sekä yhteyksistä keskeisiin tahoihin tietyllä markkinalla.

African Academic Night -tapahtuman ohella, Think Africa Week on toinen tärkeä vuosittainen tapahtuma afrikkalaistaustaisen diasporan kohtaamiseen. Helsingissä järjestettävä Think Africa Week alkaa tänä vuonna 25.11. Tapahtumaviikon tilaisuuksiin voi ilmoittautua täältä.

Finnpartnership on edustettuna Think Africa Weekin avajaistilaisuudessa 25.11. ja AfricaConnect – Building Africa focused solutions -tilaisuudessa 30.11. 

Finnpartnership pyrkii toimimaan tärkeänä linkkinä suomalaisten yritysten ja kehittyvien maiden diasporan välillä. Tänä vuonna Finnpartnership järjesti African Academic Nightin yhteyteen Learning Cafen, jossa suomalaisyritykset pääsivät esittelemään omia ratkaisujaan ja verkostoitumaan kymmenistä eri Afrikan maista tulevan kansainvälisen osallistujakunnan kanssa.

Afrikkalaistaustaisten yrittäjien määrä kasvaa Suomessa ja yhä useampi heistä haluaa myös laajentaa toimintaansa entiseen tai sukunsa entiseen kotimaahan. Finnpartnershipin rahoitusasiakkaina heitä näkyy koko ajan kasvava joukko!  

Jaa sosiaalisessa mediassa

Ajankohtaista