Uutiset

Finnpartnership osallistui COP28-ilmastokokoukseen Dubaissa

19.12.2023

Finnpartnershipillä oli kunnia osallistua joulukuussa Dubaissa järjestettyyn YK:n ilmastokokoukseen COP28:saan. COP28:n temaattinen ohjelma oli suunniteltu yhdistämään monenlaisia sidosryhmiä: päätöksentekijöitä, nuoria, yrityksiä ja sijoittajia, kansalaisyhteiskuntaa, ilmastokriisistä eniten kärsiviä yhteisöjä sekä alkuperäiskansoja. Kokous keskittyi erilaisiin ratkaisuihin, joita on tarkoitus kehittää tällä vuosikymmenellä, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa 1,5 asteeseen, rakentaa kestokykyä ja mobilisoida rahoitusta ilmastohaasteisiin.

Huippukokouksen kahdeksantena päivänä 8.12. järjestetyn ohjelman aiheena olivat nuoret, lapset, koulutus ja taidot. Namibian paviljonki, jota koordinoivat Namibian ympäristöinvestointirahasto (EIF) ja Namibian investointien edistämis- ja kehittämislautakunta (NIPDB), kutsui Finnpartnershipin Global Gateway Project Lead Julian Blomin puhumaan paneeliin. Keskustelun aiheena oli “Unlocking Namibia’s Potential: Navigating Resources and Green Industry for Youth Empowerment and Sustainable Economic Growth” ja sitä moderoi Enid Johr CCBA Namibiasta. Paneelin osallistujat pohtivat keinoja kestävän talouskasvun rakentamiseksi nuorten voimaannuttamisen kautta. Muut panelistit olivat Shimbi Rhode Maailman ruokaohjelmasta, professori Harmony Musiyarira NUST-yliopistosta ja Deon Shekuza Global Center on Adaptationista.

Namibialla on valtavasti mahdollisuuksia ja resursseja, jotka edistävät vihreää siirtymää ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Suomi ja Finnpartnership ovat yhdessä namibialaisten kumppaneidensa kanssa edistäneet Namibiassa useita kaupallisia ja koulutusalan hankkeita, jotka ovat luoneet uusia työpaikkoja ja kehittäneet kestäviä liiketoimintatapoja. Finnpartnershipilla oli ilo tulla kutsutuksi paneeliin, mikä osoitti namibialaisten kumppanien arvostuksen pitkäaikaiselle yhteistyölle.

Suomen paviljonki tarjosi myös kattavan ohjelman mielenkiintoisia paneeleita ja keskusteluja muun muassa innovaatioista, vihreistä taidoista ja energiamurroksesta. Suomi on edelläkävijä vihreiden teknologioiden ja ratkaisujen innovoinnissa ja tutkimus- sekä kehitystoiminnassa, mikä oli esillä koko Suomen paviljongin ohjelmassa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Fler nyheter