Tapahtuma
Finnpartnership

Tarjoa ratkaisujasi Indonesian kansallisen kouluruokaohjelman haasteiden päihittämiseksi

17.06.2025
Online
Ilmoittaudu mukaan

Tule kuulemaan kouluruokaohjelman haasteista ja tarjoamaan ratkaisuja YK:n World Food Programmen, Business Tampereen ja Finnpartnershipin järjestämään webinaariin tiistaina 17.6. kello 11–13.

Indonesia on yli 280 miljoonan asukkaan maana suuren työn edessä käynnistäessään kansallista kouluruokaohjelmaansa. Hankkeen ensimmäinen vaihe luo pohjan koko maan kattavalle järjestelmälle, jonka on määrä saavuttaa 80 miljoonaa oppilasta vuonna 2029. Toteutuksen edetessä osallistuvat tahot ovat havainneet monialaisia teknisiä haasteita, joita suomalaisyrityksillä on nyt hieno mahdollisuus päästä ratkaisemaan. 

Tilaisuudessa WFP Indonesia kertoo tarkemmin haasteista liittyen esimerkiksi ruokaturvallisuuteen, monitorointiin, logistiikkaan, toimitus- ja kylmäketjuihin sekä digitaalisten työvälineiden puutteeseen.

Tutustu ohjelman tarpeisiin, joihin suomalaiset yritykset voivat tarjota ratkaisuja:

  • Elintarviketurvallisuuden riskit: Lisääntyneet ruokamyrkytystapaukset viittaavat puutteisiin toimitusketjussa. Mahdollisiin ratkaisuihin kuuluvat IoT-anturit ja älypakkaukset, tekoälypohjainen ennakoiva analytiikka sekä robotiikka, jotka mahdollistavat reaaliaikaisen havaitsemisen, seurannan ja ennaltaehkäisyn.
  • Toimitusketjun epäsuhta: 83 miljoonan henkilön ruokkimisessa haasteita aiheuttaa kysynnän ja tarjonnan epätasapaino. Digitaaliset kysynnän ja tarjonnan yhdistämisalustat sekä ennustetyökalut voivat parantaa tehokkuutta ja vähentää hävikkiä.
  • Laajamittainen koulutus: Yli 48 000 työntekijän koulutus vaatii tehokkaita ja laadukkaita ratkaisuja. Skaalautuvat digitaaliset oppimisalustat ovat välttämättömiä yhdenmukaisen laadun ja turvallisuuden takaamiseksi.
  • Reaaliaikainen seuranta: Olemassa olevat järjestelmät Indonesiassa eivät tarjoa reaaliaikaista kuvaa ohjelman prosesseista. Integroituja hallintapaneeleja, visualisointialustoja ja mobiilityökaluja tarvitaan parempaan seurantaan ja päätöksentekoon.

Business Tampere ja Finnpartnership esittelevät tilaisuudessa hanketyöhön sopivat palvelunsa ja rahoitusmallinsa, minkä jälkeen tilaisuuteen osallistuvat yritykset pääsevät esittäytymään ja kertomaan osaamisestaan.

Finnpartnershipilla on tarjolla kaksi WFP:n kanssa tehtävään yhteistyöhön sopivaa houkuttelevaa avustusmallia:

1) pilotointi ODA-kelpoisen kansainvälisen järjestön kanssa sekä

2) innovaatiorahoitus

Kyseisissä malleissa painotetaan ratkaisukeskeistä yhteistyötä, mutta yrityksiltä ei edellytetä Finnpartnershipin tukemille hankkeille ominaista kohdemaahan etabloitumista.

Lisäksi Business Tampere on mukana EU:n Central Baltic -ohjelman rahoittamassa projektissa INGOs, jonka kautta yrityksiä voidaan tukea pienimuotoisesti hankkimalla esimerkiksi projektityöhön tarvittavia asiantuntijapalveluita. Tukea ratkaisutyöhön on siis laajalti tarjolla – kannattaa tulla linjoille!

Esittelywebinaarin jälkeen tapahtuma-alusta kaikkine materiaaleineen jää osallistujien käyttöön ja yritykset pääsevät pohtimaan pitchaustaan WFP:lle. Tänä aikana suomalaisyrityksillä on myös hyvä mahdollisuus lyöttäytyä yhteen ratkaisemaan haasteita. Finnpartnership ja Business Tampere aikatauluttavat yrityksille pitchaustapaamisia WFP:n kanssa tapahtuman jälkeen elokuulle.

Tervetuloa mukaan tekemään tärkeää työtä!

Lisätiedot

Topi Hukkanen

Business Partnership Officer

Consortium Projects & Innovation Funding

+358 40 139 8419
Jessica Jokivuori

Jessica Jokivuori

Programme Officer

Business Partnership Support

+358 (0)40 849 0832

Jaa sosiaalisessa mediassa

Muita tapahtumia