Tapahtuma
Finnpartneship

Osallistu Expominas-messuille ja kaivosalan seminaariin Ecuadorissa

08.07.202412.07.2024
Quito, Ecuador

Kaivosalan messut Expominas järjestetään tänä vuonna kymmenettä kertaa Ecuadorin pääkaupungissa Quitossa. Messuilla on tärkeä rooli kansainväliselle kaivosteollisuudelle edistäen huipputeknologian sekä modernin ja vastuullisen teollisuuden kehittämistä.

Kutsumme kotimaiset kaivosalan ja sitä tukevien toimialojen yritykset sekä kaivosalaan liittyvän koulutuksen toimijoita mukaan Ecuadoriin esittelemään tarjoamaansa.

Finnpartnership tarjoaa kaikille osallistujille mahdollisuuden käyttää yhteistä Team Finland -messuosastoa koko messujen ajan. Yhteistyössä Mining Finlandin, Business Finlandin ja Suomen suurlähetystön kanssa tulemme myös järjestämään kaivosalan seminaarin, jonne kutsutaan keskeisiä paikallisia sidosryhmiä. Messujen ohella seminaari tarjoaa väylän mahdollisten kumppaneiden ja asiakkaiden tapaamiseksi.

Kaivosalan seminaari on tarkoitus järjestää tiistaina 9. heinäkuuta. Seminaarin ajankohta ja yksityiskohdat vahvistuvat huhtikuun loppuun mennessä. Expominas on kolmipäiväinen messutapahtuma, joka kestää saman viikon keskiviikosta perjantaihin 10.–12.7.

Ecuadorilla on erittäin hyvät mineraaliesiintymät, jotka ovat naapurimaiden Perun, Kolumbian ja Chilen tasolla. Maan keskeisin kaivosalan vienti koostuu kullasta, kuparista ja hopeasta.

Kullan ja kuparin korkeammat hinnat sekä kasvu tuotantomäärissä nostivat Ecuadorin kaivosviennin yli 3,2 miljardiin dollariin vuonna 2023. Edelliseen vuoteen verrattuna viennin arvo kasvoi lähes 20 %. Viimeaikaisen kehityksen ansiosta kaivosala on maan nopeimmin kasvava toimiala ja neljänneksi suurin vientisektori. Siitä on yhtä lailla muodostunut keskeinen työllistäjä, ja toimialalla on noin 100,000 rekisteröityä työpaikkaa.

Suomella on hyvä maine Ecuadorin kaivosalalla mm. rahoituksen ja yritysten ratkaisutoimitusten ansioista.  

Ecuadorin kaivosalan markkinamahdollisuudet koostuvat mm.:

  • Mineraalien etsintä, mukaan lukien geofysiikka, kartoitus ja tunnelointilaitteet
  • Poraus-, uutto-, lastaus-, kuljetus- ja murskauslaitteet
  • Kaivosohjelmistot mineraalivarantojen määrittämiseen, mallinnukseen, kaivossuunnitteluun ja optimointiin
  • Turvallisuusratkaisut

Ilmoittaudu mukaan TÄSTÄ. Jos organisaatiostasi osallistuu useampi henkilö, pyydämme, että jokainen osallistuja rekisteröityy erikseen.

Kaikki osallistujat ovat itse vastuussa matkajärjestelyistään ja matka- sekä asuinkustannuksistaan.

Yritys voi hakea liikekumppanuustukea jo ennen matkaa, mikäli hankkeen tavoitteena on kartoittaa mahdollisuutta pitkäaikaiselle liiketoiminnalle Ecuadorissa. Expominasiin ja seminaariin liittyen, tukiraha kattaa lennot, majoituksen sekä työpäivät koko viikolta.

Olkaa meihin yhteydessä mahdollisten kysymysten osalta:

Elsa Nyman

Programme Officer

+358 (0)50 555 4289

Julian Blom

Global Gateway Project Lead

+358 (0)40 531 6537

Axel Sointu

Business Partnership Lead

+358 (0)40 596 9877

Jaa sosiaalisessa mediassa

Muita tapahtumia