Tapahtuma
Finnpartneship

Kasvua datasta ja digitalisaatiosta kehittyvillä markkinoilla

11.06.2024
Helsinki
Digitalisaatio tapahtuma

Data- tai digitaalisia palveluita tarjoava toimija, tule kuulemaan mahdollisuuksista Afrikan markkinoilla ja tarjolla olevasta tuesta! Tervetuloa paikan päälle Helsinkiin tai virtuaalisesti mukaan Seuraava kehityksen tekijä -tilaisuuteen tiistaina 11.6.2024 klo 9–10.30. Musiikkitalon Ravintolassa (Mannerheimintie 13a) järjestettävässä tapahtumassa pureudutaan dataan ja digitalisaatioon kytkeytyviin liiketoimintamahdollisuuksiin Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

Kehittyvät maat ovat maailman nopeimmin kasvavia markkinoita, joilla on kysyntää hyvinvoivaa ja kestävää yhteiskuntaa rakentaville ratkaisuille. Suomalaiselle digiosaamiselle on tarvetta yhteiskunnan eri sektoreilla. Valtion omistama HAUS Kehittämiskeskus on mukana EU:n tukemissa aloitteissa, joissa se ohjaa suomalaisia yrityksiä datataloutta ja tiedon hallinnointia vahvistaviin hankkeisiin.

Millaisia mahdollisuuksia suomalaisille digialan yrityksille on tarjolla? Millaista apua ja rahoitusta uusille markkinoille laajentumiseen ja kasvun rakentamiseen on saatavilla? Millaisia kokemuksia suomalaisyrityksillä jo on?

Tilaisuudessa puhuvat HAUS kehittämiskeskuksessa Data Governance in Africa Team Europe -aloitteesta vastaava tiiminvetäjä Ilari Lindy, Ruandan Suomen-kunniakonsuli, JBJ Foundationin strategiajohtaja Jani Moliis, Ulkoministeriön yksityissektorien instrumenttien tiiminvetäjä Oskar Kass ja Finnpartnershipin Global Gateway Project Lead Julian Blom. Tilaisuuden juontaa Pasi Nokelainen kestävän kehityksen konsulttitoimisto Kaskasista.

Tilaisuuden järjestävät Ulkoministeriö ja Finnpartnership. Paikan päälle tilaisuuteen mahtuu 50 ensimmäistä ilmoittautunutta. Tilaisuutta on mahdollista seurata myös etänä. Tilaisuuden loppuun on jätetty aikaa verkostoitumiseen ja keskusteluun.

Ilmoittaudu tämän linkin kautta 3.6. mennessä.

Ohjelma

9:00 Tervetulosanat
juontaja Pasi Nokelainen, Kaskas

9:05 Kehittyvien markkinoiden mahdollisuudet ja julkinen tuki suomalaisyrityksille
Oskar Kass, yksityissektorien instrumenttien asiantuntija, UM
Millaisia mahdollisuuksia kehittyvät maat tarjoavat suomalaisyrityksille ja millaista julkista tukea sinne on tarjolla?

9:15 Kasvua Saharan eteläpuolisen Afrikan markkinoilta
Jani Moliis, Ruandan Suomen-kunniakonsuli, JBJ Foundationin strategiajohtaja
Millaisia mahdollisuuksia Saharan eteläpuolisen Afrikan markkinat tarjoavat suomalaisyrityksille? Millaisia vahvuuksia suomalaisyrityksillä on näillä markkinoilla ja mitä laajentumisessa kannattaa huomioida?

9:35 Suomalaisyritysten mahdollisuudet EU:n strategisissa ohjelmissa 
Julian Blom, Global Gateway -projektin johtaja, Finnpartnership
Millaisia mahdollisuuksia EU:n tukemat ohjelmat tarjoavat suomalaistoimijoille? Miten suomalaisyritykset voivat päästä ohjelmiin mukaan? Esimerkkejä käytännön työstä.

9:50 Miten päästä mukaan EU Team Europe -digitalisaatioaloitteisiin? Katsaus ajankohtaisiin hankkeisiin
Ilari Lindy, tiimivetäjä, HAUS Kehittämiskeskus
Millaisia mahdollisuuksia Team Europe -digitalisaatioaloitteet tarjoavat data- ja digialan yrityksille käytännössä? Katsaus ajankohtaisiin hankkeisiin ja miten niihin voi päästä mukaan.

10:10 Yleisökysymyksiä ja vapaata verkostoitumista

Osallistu Seuraava kehityksen tekijä -tilaisuuksiin

Ulkoministeriö ja Finnpartnership järjestävät kesäkuussa kaksi tilaisuutta, joissa pureudutaan suomalaisyritysten liiketoimintamahdollisuuksiin kehittyvillä markkinoilla. EU:n tukemat hankkeet Saharan eteläpuolisessa Afrikassa tarjoavat mahdollisuuksia etenkin suomalaisille kaivos-, energia- ja vesi- sekä digialan yrityksille.

Tutustu tilaisuuksiin ja ilmoittaudu mukaan:

Jaa sosiaalisessa mediassa

Muita tapahtumia