Förnyade ansökningsverkstaden erbjöd ett omfattande informationspaket om affärsverksamhet i utvecklingsländer

19.2.2018

 

Årets första ansköningsverkstaden ordnades den 18 januari 2018 med en förnyad konsept. Dagen började med presentationer om Finnpartnership tjänster Företagspartnerskapsstöd och Matchmaking service. Globala målen för hållbar utveckling, som är en essentiell del av Finnpartnerships arbete, presenterades också. Du kan läsa mer om Företagspartnerskapsstödet här.

 

Organisationens anförande hölls av Finnish Somali Business Councils (FSBC) Yusuf M. Mubarak. FSBC strävar efter att förbättra samarbatet och businessförhållanden mellan Finland och Somalia och mellan finska och somaliska företag. FSBC också syftar att befrämja fri marknadsekonomi i Somalia och stödja somaliska företagare och företag för att hitta de bästa handlingsätten i deras affärsverksamhet. Dessutom berättade Mubarak om Finnpartnerships nya Somalia Pilot grupp.

 

På eftermiddagen berättade Sara Lindeman från Leapfrog Projects om den hållbara utvecklingens roll i byggandet av företagspartnerskap. I slutet av presentationen fick deltagare chans att fundera hur deras företag/organisation uppför sig i ramverket av FNs Globala mål för hållbar utveckling. Dagen slutade med Tatu Lyytinens presentation om olika internationella finansieringsinstrument som är tillgängliga till företag.

 

Tack för alla deltagare!

 

 

Finnpartnership ordnar ansökningsverkstäder i Helsingfors en gång i månaden. Läs mer och registrera här!

 

öppna stänga