Ulkoministeriön asiointipalvelu ja palveluun tunnistautuminen uudistuivat kesäkuussa

4.6.2020, päivitetty 10.6.2020

Ulkoministeriön asiointipalvelusta on otettu käyttöön ns. Online-versio, jossa on mahdollista asioida yrityksen puolesta Suomi.fi-valtuuksilla. Tämä voi aiheuttaa kirjautumisongelmia. Alla ohjeita sekä uuden online-asioinnin käyttöönottoon että Suomi.fi-tunnisteisiin ja niissä käytettäviin valtuuksiin.

Online-asiointipalvelu

Vanha asiointipalvelu poistui käytöstä kesän aikana. Uudessa Online-asiointipalvelussa liikekumppanuustuessa käytettävät lomakkeet täytetään selaimessa. Tällä hetkellä selainversio on käytettävissä sitoumus– ja maksupyyntölomakkeista sekä perustietoilmoituksesta. Hakemuslomake täytetään vielä pdf-muodossa ja ladataan palveluun kuten ennenkin.  Pdf-lomakkeet löytyvät Finnpartnershipin sivuilta täältä. Uudessa asiointipalvelussa on parannettu myös mm. liitteiden tiedostonimiin ja -muotoihin liittyviä ongelmia.

 

Asiointipalvelun osoitteet ja tunnistautumisvaihtoehdot:

Uusi:       https://online-asiointi.um-plm.fi/              Kirjautuminen Suomi.fi -tunnisteilla mikäli yritys on valtuuttanut henkilön hoitamaan yrityksen asioita. Huom. ulkomaisten toimijoiden Suomi.fi-tunnistautuminen otettiin käyttöön kesäkuun lopulla.

Vanha:    https://asiointi.um-plm.fi/public/login     Kirjautuminen Katso-tunnisteella (palvelu päättyi kesän kuluessa)

 

Asiointipalveluun tunnistautuminen

Suomi.fi:ssä yrityksen puolesta asiointi edellyttää, että henkilölle on lisätty asiointivaltuudet (HUOM: pelkkä edustamisvaltuus ei riitä, vaan hakijalle tulee myöntää asiointivaltuus). Huomaathan, että myös yksityisyrittäjän tulee valtuuttaa itsensä asioimaan yrityksensä puolesta. Yrityksen tulee lisätä liikekumppanuustukea hoitavalle henkilölle valtuusasia ”valtionavustuksen hakeminen”. Kun valtuusasia on lisätty, pitäisi asiointipalveluun kirjautuessa näkyä valikko Kehitysyhteistyöasiat. Valikon alta löytyy asiointipalvelussa täytettävät lomakkeet sekä mahdollisuus ladata sellainen lomake, jota ei vielä löydy selainpohjaisena. 

Suomi.fi-palvelusta vastaa Digi- ja väestövierasto, joka hoitaa myös asiakastuen. Organisaatioiden asiakaspalvelu palvelee yrityksiä ja muita organisaatioita arkipäivisin maanantaista perjantaihin ja neuvoo  kaikissa organisaatioille tarjottuihin palveluihin liittyvissä asioissa.
Organisaatioiden asiakaspalvelun yhteystiedot:

 Lisätietoja:

www.suomi.fi/valtuudet

https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-valtuuksista/yrityksen-tai-yhteison-puolesta-asiointi

https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-tunnistuksesta/usein-kysyttya-tunnistuksesta