Ulkoministeriön asiointipalvelu ja palveluun tunnistautuminen uudistuvat kesäkuussa

4.6.2020, päivitetty 10.6.2020

Ulkoministeriön asiointipalvelusta on otettu käyttöön ns. Online-versio, jossa on mahdollista asioida yrityksen puolesta Suomi.fi-valtuuksilla. Tämä voi aiheuttaa kirjautumisongelmia. Alla ohjeita sekä uuden online-asioinnin käyttöönottoon että Suomi.fi-tunnisteisiin ja niissä käytettäviin valtuuksiin.

Online-asiointipalvelu

Vanha asiointipalvelu poistuu käytöstä kesän aikana ja vaikka vanha asiointipalvelu vielä toimii, on suositeltavaa ottaa uusi online-versio käyttöön ja hoitaa pikimmiten kuntoon myös valtuudet yrityksen puolesta asiointiin. Online-asiointipalvelussa liikekumppanuustuessa käytettävät lomakkeet täytetään selaimessa. Tällä hetkellä selainversio on käytettävissä sitoumus– ja maksupyyntölomakkeista sekä perustietoilmoituksesta. Muut liikekumppanuustuessa käytettävät lomakkeet täytetään vielä pdf-muodossa ja ladataan palveluun kuten ennenkin.  Pdf-lomakkeet löytyvät Finnpartnershipin sivuilta täältä. Uudessa asiointipalvelussa on parannettu myös mm. liitteiden tiedostonimiin ja -muotoihin liittyviä ongelmia.

 

Asiointipalvelun osoitteet ja tunnistautumisvaihtoehdot:

Uusi:       https://online-asiointi.um-plm.fi/              Kirjautuminen Katso-tunnisteella tai Suomi.fi, mikäli yritys on jo valtuuttanut henkilön hoitamaan yrityksen asioita. Huom. ulkomaisten toimijoiden Suomi.fi-tunnistautuminen otetaan käyttöön kesäkuun lopulla.

Vanha:    https://asiointi.um-plm.fi/public/login     Kirjautuminen Katso-tunnisteella (palvelu päättyy kesän kuluessa)

 

Asiointipalveluun tunnistautuminen

Toistaiseksi asiointipalveluun tunnistautuminen onnistuu vielä Katso-tunnisteilla (vaihtoehto löytyy tunnistautumissivun alareunasta). Katso-palvelun käyttö on kuitenkin päättymässä ja jatkossa käytetään nk. Suomi.fi-tunnistautumista. Suomi.fi:ssä yrityksen puolesta asiointi edellyttää, että henkilölle on lisätty asiointivaltuudet. Yrityksen tuleekin lisätä liikekumppanuustukea hoitavalle henkilölle valtuusasia ”valtionavustuksen hakeminen”. Mikäli asia on kiireellinen, suosittelemme kirjautumaan asiointipalveluun Katso-tunnisteilla ja laittamaan Suomi.fi-valtuudet kuntoon sen jälkeen. 

Suomi.fi-palvelusta vastaa Digi- ja väestövierasto, joka hoitaa myös asiakastuen. Organisaatioiden asiakaspalvelu palvelee yrityksiä ja muita organisaatioita arkipäivisin maanantaista perjantaihin ja neuvoo  kaikissa organisaatioille tarjottuihin palveluihin liittyvissä asioissa.
Organisaatioiden asiakaspalvelun yhteystiedot:

 Lisätietoja:

www.suomi.fi/valtuudet

https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-valtuuksista/yrityksen-tai-yhteison-puolesta-asiointi

https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tietoa-tunnistuksesta/usein-kysyttya-tunnistuksesta

avaa sulje