Ulkoministeriön päivitetty opas kehitysrahoittajien hankintoihin on nyt julkaistu!

15.3.2019

Kehitysrahoittajat, kuten YK, Maailmanpankki ja alueelliset kehityspankit sekä EU, rahoittavat kehittyvien maiden hankkeita vuosittain arviolta 150 miljardin euron arvosta. Niiden lahja-, lainoitus- tai sijoitusrahoituspäätökset perustuvat monivuotisiin yhteistyöohjelmiin, joita toteutetaan rahoittajan ja vastaanottajan yhdessä sopimilla sektoreilla.

Rahoituksesta suuri osa menee erilaisten hyödykkeiden, laitteiden ja palveluiden hankintoihin, jotka tehdään kilpailutuksen pohjalta. Pääosa hankinnoista tehdään kehitysmaissa. Kehitysmaiden markkinoilla on tarvetta kestäville, mielellään jo käytössä koetelluille ja innovatiivisille ratkaisuille, jotka auttavat maita saavuttamaan globaalit kestävän kehityksen tavoitteet. Kysyntää on luotettaville urakoitsijoille, laitetoimittajille, digitaalisten ja innovatiivisten palvelujen ja alustojen sekä suunnittelu- ja konsultointipalvelun tarjoajille.

Ulkoministeriön päivitetty opas kehitysrahoittajien hankintoihin on nyt julkaistu, ja se on luettavissa täällä: Opas kehitysrahoittajien hankintoihin – Käsikirja yrityksille 150 miljardin euron markkinoihin (pdf, 4 MB, 100 s.).

 

Lähde: um.fi