Työtä, hyvinvointia ja kestävää kehitystä – tutustu Finnfundin rahoittamien yritysten vuonna 2016 tuottamiin kehitystuloksiin

6.2.2018

 

Kehitysvaikutuksia yksissä kansissa

Finnfundin tuoreessa julkaisussa pääset tutustumaan Finnfundin rahoittamien yritysten vuonna 2016 tuottamiin kehitystuloksiin. Julkaisuun on koottu vuosittain raportoitavia kehitysvaikutuksia koko Finnfundin sijoitussalkun tasolla. Tuoreimmat kattavat tulokset ovat vuodelta 2016 – vuoden 2017 tuloksia päästään tarkastelemaan ensi syksynä.

Finnfund seuraa kaikkien sijoitustensa osalta työpaikkojen ja erityisesti naistyöntekijöiden sekä verotulojen ja muiden veroluonteisten maksujen määriä. Lisäksi seurataan muun muassa tuotetun energian, hankkeiden kotimaassa tehtyjen kotimaisten ostojen määrää sekä mikrolainojen että pienille ja keskisuurille yrityksille tarjottavien lainojen määrää. Tämä perustuu kansainvälisten kehitysrahoittajien yhteisiin indikaattoreihin. Lisäksi yksittäisten sijoitusten osalta seurataan niille keskeisten kehitysvaikutusten toteutumista.

Vuonna 2016, Finnfundin rahoittamat yritykset esimerkiksi

  • työllistivät suoraan lähes 30 000 ihmistä, joista naisia oli lähes kolmannes
  • tuottivat energiaa 6619 gigawattituntia
  • maksoivat veroja ja veronkaltaisia maksuja 334 miljoonaa euroa
  • tukivat noin 38 000 maanviljelijää
  • myönsivät lähes 1 700 000 mikrolainaa ja lähes 500 000 pienyrityslainaa.

Vuonna 2016 Finnfund teki maksatuksia 46,2 miljoonalla eurolla yritykseen tai rahastoon, jotka toiminnallaan hillitsevät ilmastonmuutosta tai edistävät siihen sopeutumista. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi puhdasta energiantuotantoa, kestävää metsätaloutta tai maatalouden kehittämistä. Suomen viralliseksi ilmastorahoitukseksi tästä luokiteltiin 7,6 miljoonaa euroa, sillä mukaan lasketaan vain oman pääoman ehtoiset sijoitukset.

Uusista sijoituksista 82 % tehtiin kolmeen köyhimpään OECD:n kehitysapukomitean määrittelemään maaluokkaan.

Lue lisää Finnfundin sivuilta. Julkaisuun pääset tästä.

avaa sulje