Suomi-Afganistan bisnesseminaari oli lämminhenkinen yritysten kohtaaminen – useita potentiaalisia yhteistyöaihioita suomalaisten ja afganistanilaisten yritysten välillä!

 31.5.2018

 

Finnpartnership, Suomen suurlähetystö Kabulissa, Afghan Finnish Business Council ja Finncham järjestivät yhdessä Suomi-Afganistan bisnesseminaarin Helsingin Scandic Hotel Marinassa tiistaina 29.5.2018. Osallistujat koostuivat suomalaisista ja afganistanilaisista yrityksistä ja muista toimijoista, ja tilaisuuden tavoitteena oli avata keskusteluyhteyksiä ja kartoittaa liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisten ja afganistanilaisten yritysten välillä.

 

Suurlähettiläs Hannu Ripatti avasi tilaisuuden

 

Parinkymmenen osallistujan joukko pääsi kuulemaan paitsi Afganistanin liiketoimintamahdollisuuksista, myös Finnpartnershipin liikekumppanuustuesta ja Matchmaking-tietokannan afganistanilaisyrityksistä.

 

Afganistanin markkinoissa on haasteensa, mutta myös paljon potentiaalia. Afganistanissa on erittäin aktiivinen yksityinen sektori sekä liberaali investointilaki, joka sallii 100% ulkomaisen omistajuuden. Paikallisille ja ulkomaisille investoijille olisi aihioita esimerkiksi tuotteiden prosessoinnissa, pakkaamisessa ja kylmäsäilömisessä. Tällä hetkellä esimerkiksi Afganistanissa tuotetut kuivatut hedelmät ja pähkinät kuljetetaan pakattavaksi naapurimaihin, jotka myyvät tuotteet eteenpäin kuusinkertaisella hinnalla.

Seminaari avasi erittäin potentiaalisia keskusteluja yritysten välillä, joiden toivotaan johtavan konkreettiseen yhteistyöhön.

Finnpartnership kiittää kaikkia tilaisuuteen osallistuneita!

avaa sulje