Suomalaisosaamiselle kysyntää satamaliiketoiminnan, vihreän talouden, koulutuksen ja ICT:n aloilla Surinamessa ja Guyanassa

24.2.2020

Finnpartnership, ulkoministeriö ja paikalliset kumppanit järjestivät helmikuussa Doing Business with Finland -seminaarit Surinamen Paramaribossa 10.2. ja Guyanan Georgetownissa 12.2. Seminaarit keräsivät paikalle suuren joukon suomalaisosaamisesta kiinnostuneita paikallisia yrityksiä, ja keskustelut seminaarien Matchmaking-tauolla kävivät vilkkaana. Seminaarien fokussektoreiksi yhdessä paikallisten kauppakamareiden kanssa valitut satamaliiketoiminta, vihreä talous (ml. kestävä metsätalous), koulutus ja ICT tarjoavat suomalaisyrityksille mielenkiintoisia mahdollisuuksia Etelä-Amerikassa.


Paramaribossa sijaitseva Havenbeheerin satama, joka oli yksi Finnpartnershipin paikallisen kumppanin, kauppakamari
Kamer van Koophandel en Fabriekenin (KKF), suomalaisosallistujille järjestämistä vierailukohteista.

Surinamen kauppaministeri Stephen T.K.W. Tsang puhui myös seminaarissa

Esittelykierros Paramaribon seminaarissa

Surinamen Paramaribossa maanantaina 10.2. järjestetty Doing Business with Finland -seminaari keräsi noin 140 hengen yleisön, ja paikalla oli myös Surinamen kauppaministeri Stephen T.K.W. Tsang. Suomesta paikalla oli Finnpartnershipin ja ulkoministeriön edustajien, Karibian alueen kiertävän suurlähettilään Pertti Ikosen ja kauppa- ja kehityssuurlähettilään Pekka Voutilaisen lisäksi kaksi suomalaisyritystä, ja lisäksi Finnpartnership esitteli seminaarissa 25 suomalaisyritystä, jotka tällä hetkellä etsivät liikekumppania Surinamesta. Surinamelaiset yritykset olivat erittäin kiinnostuneita suomalaisyrityksistä ja kysyntää on paljon mm. metsäsektorilla. Surinamella on todella mittavat metsävarat (metsä kattaa yli 98 % Surinamen maa-alueesta), mutta metsät edustavat vain 2 % koko bruttokansantuotteesta. Surinamen metsäsektorilla on siis paljon kehitettävää, mutta toisaalta erittäin isot potentiaalit.


Aluemyyntijohtaja Samuli Seilonen Mantsinen Group Oy:stä esittelemässä Mantsista Georgetownin seminaarissa

GCCI:n Nicholas Boyer kertomassa Guyanan liiketoimintamahdollisuuksista

Guyanan seminaari järjestettiin Georgetownissa keskiviikkona 12.2. yhdessä ulkoministeriön ja paikallisen kumppanin, Georgetown Chamber of Commerce and Industryn (GCCI), kanssa. Seminaarissa oli paikalla noin 40 paikallista yritystä vihreän talouden, koulutuksen, ICT:n ja satamaliiketoiminnan sektoreilta. Suomesta paikalla oli kaksi yritystä, jonka lisäksi Finnpartnership esitteli 25 Guyanan markkinoista kiinnostunutta suomalaisyritystä niiden puolesta. Kuhina Matchmaking-pöydän ympärillä Matchmaking-tauolla oli erittäin vilkasta ja seminaarin jälkeen Finnpartnership yhdistääkin useampia kymmeniä suomalaisia ja paikallisia toimijoita keskusteluyhteyteen sähköpostitse.

Mikäli yrityksesi toimii satamaliiketoiminnan, vihreän talouden (ml. kestävä metsätalous), koulutuksen tai ICT:n alalla ja olet kiinnostunut Surinamen ja Guyanan tarjoamista mahdollisuuksista, olethan Finnpartnershipiin yhteydessä (kaisa.arkkila@finnpartnership.fi / hanna.viitala@finnpartnership.fi)!


Matchmaking-pöydän ääressä riitti kuhinaa

Finnpartnership kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja mukana olleita yrityksiä Surinamen ja Guyanan tilaisuuksista!