Suomalaiset sahateollisuusyritykset saapuivat joukolla tapaamaan yritysdelegaatiota Malesiasta Finnpartnershipin työpajassa 12.8.

19.8.2019

Suomalaiset sahateollisuusalan yritykset saapuivat joukolla Finnpartnershipin 12. elokuuta järjestämään Matchmaking-työpajaan, missä oli mahdollisuus tavata seitsemänhenkinen puualan yritysdelegaatio Malesiasta. Malesian delegaatioon kuului viisi puualan yritystä sekä kaksi edustajaa Malaysian Timber Council -organisaatiosta, jonka tehtävänä on edistää Malesian puualan kilpailukykyä ja kansainvälistymistä.

Suomalaisista saha-alan toimijoista mukana oli yhteensä 12 yritystä, minkä lisäksi yrityksien alkavaa yhteistyötä vauhdittamassa oli Suomen Sahateollisuus ry:n toimitusjohtaja Kai Merivuori. Malesialaisten kiinnostus suomalaista sahatavaraa kohtaan oli suuri, ja keskustelut kävivät työpajan aikana ja vielä sen jälkeenkin vilkkaina. Tapahtuma tarjosi myös Finnpartnershipille loistavan mahdollisuuden verkostoitua useiden suomalaisten sahojen kanssa.

Malesian delegaation nyt saapuessa Suomeen kyseessä oli vastavuoroinen vierailu.  Finnpartnership järjesti viime vuoden lokakuussa Malesian Kuala Lumpurissa ja Penangissa kaksi Doing Business with Finland -seminaaria ja pyrki edistämään siellä suomalaisyritysten pitkäaikaista yhteistyötä puolestaan koulutuksen, ICT:n ja terveysteknologian aloilla.

Finnpartnershipin Matchmaking- työpajojen tarkoituksena on saattaa samoilla sektoreilla toimivat suomalaiset ja kohdemaiden yritykset yhteen ja tätä kautta vauhdittaa keskusteluyhteyksien avautumista Suomesta kehittyville markkinoille ja synnyttää liikekumppanuuksia.


Malesian yritysdelegaation jäsenet ja Finnpartnership. Kuva: Finnpartnership

Matchmaking-työpajojen kesto on tyypillisesti enintään kaksi tuntia, minkä aikana mm. kaikki yritykset esittelevät itsensä napakalla yritysesittelyllä, jossa kerrotaan oma tarjooma ja toive yrityskumppanuudesta. Yritys voi olla mukana työpajassa etsimässä esimerkiksi teknologiatoimittajaa tai partneria yhteisyritykseen. Finnpartnership esittelee tilaisuuksissa lyhyesti myös pääpalvelunsa Matchmakingin sekä liikekumppanuustuen rahallisena avustuksena suunnattaessa kehityville markkinoille. Virallisen ohjelman jälkeen on aina varattu aikaa yrityksien one-to-one tapaamisille, ja lisäksi Finnpartnershipin asiantuntijat ovat tilaisuuden päättyessä tavattavissa.


Matchmaking-workshopin lyhyt esittäytymiskierros käynnissä. Kuva: Finnpartnership

Finnpartnership haluaa lämpimästi kiittää kaikkia elokuun Matchmaking-työpajassa mukana olleita aktiivisesta osallistumisesta sekä toivottaa menestystä työpajassa alkaneille keskusteluille!