Suomalainen koulutusalan osaaminen sai malesialaisyritykset liikkeelle – Finnpartnership järjesti lokakuussa onnistuneet Doing Business with Finland -seminaarit Malesian Penangissa ja Kuala Lumpurissa yhdessä Team Finlandin kanssa

26.10.2018

 

Finnpartnership toteutti lokakuussa Malesiassa Doing Business with Finland (DBF) -seminaarikiertueen. Ensimmäinen DBF-seminaari järjestettiin 16.10. Penangin George Townissa. Täältä matka jatkui Kuala Lumpurissa 18.10. järjestettyyn seminaariin, missä tilaisuuden pääpuhujana oli Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.  Molemmat tapahtumat keräsivät runsaasti osallistujia, ja DBF-seminaarien sapluunalle tyypillistä osallistujien ”Matchmaking”:iä ei tapahtunut pelkästään suomalaisten ja paikallisten organisaatioiden välillä vaan myös paikallisten toimijoiden kesken, kun kaikki osallistujat pääsivät tutustumaan toisiinsa seminaarit aloittavan esittelykierroksen aikana. Tilaisuuksien johdosta tullaan avaamaan kymmeniä uusia keskusteluita suomalaisten ja malesialaisten yritysten välille, ja matkoilla saatiin myös jaettua  tietoa suomalaisten vahvasta koulutusalan osaamisesta mm. erilaisten opetusapplikaatioiden saralla. Seuraa uutiskirjettämme tulevien Doing Business with Finland -seminaarimatkojen osalta – voimme esitellä myös sinun liiketoiminta-aloitteesi kohdemaihin suuntautuvilla matkoillamme!

 

 

Osallistujien esittelykierros käynnissä Penangin seminaarissa. Kuva: Finnpartnership

 

Molemmat  DBF-seminaarit järjestettiin tuttuun tapaan Team Finland -yhteistyönä yhdessä Opetushallituksen Education Finland -ohjelman, Malesian Suomen suurlähetystön sekä Business Finlandin kanssa unohtamatta valittua paikallispartneria, joka oli molemmissa seminaareissa Malesian Investment Development Authority (MIDA).  Ensimmäinen Malesian seminaareista järjestettiin Penangissa, George Townissa 16.10., ja paikalle oli saapunut noin 80 henkilöä kuulemaan Suomesta sekä etsimään yritysyhteistyöhön suomalaista kumppania. Pengangin seminaarissa oli paikalla neljä suomalaista yritystä.   Finnpartnership puolestaan esitteli noin 30 suomalaisyritystä, jotka eivät päässeet itse matkalle mukaan, mutta  yritykset halusivat tulla esitellyiksi ja löytää malesialaisen liikekumppanin. DBF-seminaareissa fokuksena on suomalaisten ja paikallisten yritysten yhdistäminen keskenään ja uusien liiketoiminta-avauksien mahdollistaminen tätä kautta. Tapahtumat pyritään pitämään aina ”yrityksiä lähellä”, jokaisen tapahtuman alkuun mm. järjestetään kaikkien osallistujien lyhyt esittäytymiskierros. Tämän on kokemuksesta huomattu helpottavan yrityksien keskinäistä kohtaamista.

 

Kuhina kävi Kuala Lumpurin seminaaripäivänä Matchmaking-pisteellä, Finnpartnershipin esitellessä suomalaisyrityksiä.
Kuva: Finnpartnership

 

Education Finland -ohjelman johtaja Lauri Tuomi pitämässä esitystään Kuala Lumpurin seminaarissa. Kuva: Finnpartnership

 

Finnpartnership esittelee seminaarissa ne suomalaisyritykset, jotka eivät itse pääse mukaan paikan päälle.
Kuva: Finnpartnership

 

Malesian kiertueen päätösseminaari järjestettiin Kuala Lumpurissa, ja seminaari keräsi noin satapäisen yleisön MIDA:n pääkonttorin tiloihin. Seminaarin pääpuhujana oli Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen. Tilaisuudessa esityksen pitivät myös MIDAn toimitusjohtaja Mr Ahmad Khairuddin, Suomen Malesian suurlähettiläs Petri Puhakka ja Opetushallituksen Education Finland -ohjelman johtaja Lauri Tuomi. Myös Kuala Lumpurin seminaarissa oli paikalla neljä suomalaista yritystä, ja Finnpartnership esitteli noin 30 suomalaisyritystä paikalliselle yleisölle.

 

Suomen Malesian suurlähettiläs Petri Puhakka esittämässä Kuala Lumpurin seminaarissa.
Kuva: Finnpartnership

 

Finnpartnership haluaa lämpimästi kiittää  yhteistyökumppaneitaan molemmissa seminaareissa, kaikkia seminaariosallistujia sekä matkoilla mukana olleita aktiivisia suomalaisyrityksiä – terima kasih!

 

avaa sulje