Stera hyödynsi Finnpartnershipin tukea laajentuessaan Intiaan

Stera Technologies Oy hyödynsi Finnpartnershipin Liikekumppanuustukea selvittäessään edellytyksiä laajentaa liiketoimintaa Intiaan. Suomalaiselle sopimusvalmistaja Steralle Intia oli paras vaihtoehto lähteä kasvattamaan liiketoimintaansa, sillä maassa toimivat jo ennestään yhtiön tärkeimmät asiakkaat.

Stera Technologies Oy on mekaniikan ja elektromekaniikan sarjavalmistukseen erikoistunut konserni. Se muodostettiin lokakuussa 2007, kun pitkään alalla toimineet Levyosa Oy, Elektromet Yhtiöt Oy, Hihra Oy, Aumec Systems Oy ja Beertekno Oy yhdistyivät.

Stera Technologiesin toimitusjohtaja Heikki Ajanko sanoo, että kansainvälistymistä alettiin miettiä jo ennen fuusiota 2000-luvun alkuvuosina.

”Tuolloin Hihra Oy:ssä tulimme siihen tulokseen, että pelkästään Suomessa kasvu ei olisi mahdollista”, Ajanko toteaa.

Neljä vuotta sitten tapahtuneen yritysfuusion myötä kuviot muuttuivat. Siinä vaiheessa alkoi näyttää luontevalta lähteä kartoittamaan kasvumahdollisuuksia Aasiasta, jossa vaihtoehdoiksi nousivat Kiina ja Intia. Asiakkaiden kanssa käytyjen keskustelujen perusteella tuli selväksi, että Steralle mielenkiintoisin laajentumispaikka on Intia.

Liiketoiminnan käynnistämisen edellytyksistä tehtiin aluksi perusselvitys Finpron kanssa ja liikekumppanuusohjelma Finnpartnershipin tuella.

Finnfund rahoittaa laajennusta. Lue lisää hankkeesta Finnfundin sivuilta.

avaa sulje